Minecraft-skaperens fargerike fortid

Mannen bak storsuksessen viser frem sine mange gamle prosjekter.

Det sier kanskje seg selv at man ikke lager noe så fantastisk populært som Minecraft ved uhell. Det har likevel ikke vært så mye å lese om bakgrunnen til Markus Persson, som er hjernen bak sandkassespillet.

Vi har snakket med ham tidligere, og hans neste prosjekt er allerede annonsert, men det er først nå vi får se hva annet han har holdt seg opptatt med de siste ti årene.

Via sin personlige blogg viser Notch, som han kaller seg, nå frem bilder fra sine tidligere spill. Her viser det seg at han har eksperimentert med alt fra plattform- til strategispill, og at han har en ekstremt variert portefølje.

Det er lite ved klossbaserte Minecraft som minner om sukkersøte japanske rollespill eller sideskrollende skytespill i verdensrommet, men erfaringen fra de mange prosjektene har nok manifestert seg i mange aspekter av indie-suksessen. Under navnet BitSeven Productions eksperimenterte han med vidt forskjellige sjangere.

Bildene i fotoalbumet akkompagneres av små tekstsnutter, der noen blant annet forteller om hvilke effekter han har brukt, eller hva han prøvde å oppnå. Han forteller at han har blitt inspirert av klassikere som Megaman, Populous og Dune 2, og den store variasjonen lover nok godt for nye, kreative prosjekter i fremtiden.

Om vi er riktig heldige så kan det jo også være at noen av de gamle prosjektene får en ny sjanse via svenskens nyoppstartede spillstudio. Det er ikke sikkert at plattformspill med pistolbærende ulver er fremtiden, men kanskje er de andre spillene noe å bygge videre på.

Siste fra forsiden