Minecraft svever inn i beta

Det enormt suksessfulle spillet tar et skritt nærmere ferdigstillelse.

Til tross for at Minecraft ikke er ferdig ennå og fortsatt er i alpha-fasen har spillet hatt enorm suksess. Å grave tunneler og lage store komplekser for å forsvare seg mot zombier er tilsynelatende stor forretning.

Nå har skaperen Marcus Persson røpet at spillet snart er hakket nærmere ferdigstillelse, det er nemlig endelig klart for å gå inn i beta-stadiet.

Dette vil skje den 20. desember. Marcus fokuserer først og fremst på finpuss og innhold med denne lanseringen, og prisen vil øke på grunn av dette – fra cirka 80 til 120 norske kroner.

Mer spesifikt vil spillet nå faktisk få et ordentlig plott, altså en historie. Denne vil være av den mer beskjedne og tilbakeholdne typen, som vil gi litt driv, spesielt til starten av spillet, i tillegg til at man skal få et ordentlig mål for slutten av spillet.

En del arbeid gjøres også på det rent tekniske nivået, deriblant skal spillmotoren bli mer stabil i forhold til modding og lignende.

I tillegg vil vilkårene for fremtidige versjoner forandre seg. Det er en kjent sak at alle som har kjøpt Minecraft på alpha-stadiet vil få alle fremtidige versjoner av spillet gratis. Dette gjelder likevel ikke for de som kjøper beta-versjonen når den kommer.

Beta-eiere vil selvsagt få oppdateringer og lignende, men må kanskje knuse sparegrisen igjen når spillet er klart for sin ordentlige kommersielle lansering, når enn det skulle være. Med andre ord kan det lønne seg å kjøpe spillet nå, før spillet øker i pris og går inn i beta-fasen.

Les også:Monty Python på Facebook
Les også:Byr på særegen JRPG-parodi
Les også:Supersterke soldater og romvesner i bokform


(Kilde: Eurogamer)

Siste fra forsiden