Modder har gjenskapt No Man’s Sky i Doom

Byr på tilfeldig genererte planeter og et kappløp mot universets sentrum.

En modder ved navn Robert Prest har gjenskapt det ambisiøse romspillet No Man’s Sky som en modifikasjon til Doom. Modifikasjonen – kalt No Guy’s Sky – byr på utforskning i et univers med tilfeldig genererte planeter, men ulikt inspirasjonskilden tok det ifølge Prest veldig kort tid å lage:

– Det tok omtrent tre uker. Jeg hadde det meste ferdig etter bare tre dager, men så begynte jeg å legge til flere og flere funksjoner, kommenterer han.

Aldri spilt No Man’s Sky

I No Guy's Sky reiser man fra planet til planet.
Robert Prest

Ifølge utvikleren har han aldri selv spilt No Man’s Sky, men lagde sin versjon kun basert på videosnutter fra spillet. På tross av dette har han fått med de fleste elementene man finner i originalen.

I traileren for modifikasjonen – som du kan se øverst i artikkelen – viser Prest frem hvordan man flyr fra planet til planet, på veien mot universets sentrum. Spillere utstyres med en «jetpack» for å utforske og et utvinningsverktøy for å samle gull, plutonium og andre ressurser.

Skapningene du møter i modifikasjonen er også tilfeldig genererte.
Robert Prest

Underveis møter man ulike typer romvesener, som også er tilfeldig genererte, og man kan av og til dra innom romstasjoner for å bytte ressurser eller kjøpe nye romskip. Den lange ferden gjennom verdensrommet ender til slutt i universets sentrum, der man finner diverse verktøy man kan leke seg med.

No Guy’s Sky kan lastes ned gratis fra Prests nettside, der man finner instruksjoner for hvordan modifikasjonen installeres. For å spille kreves en del justering av spillets innstillinger, og modderen påpeker også at man trenger en fil kalt doom2.wad – som følger med i originalversjonen av Doom 2 – for å kjøre modifikasjonen.

Her på bruket fikk No Man’s Sky fikk en lunken mottakelse.
Les vår anmeldelse av spillet »

Siste fra forsiden