Mørkere og mer actionfylt Harry Potter-spill på vei

Del 1 av Harry Potter and the Deathly Hallows kommer i høst.

Den syvdelte fortellingen om magikeren Harry Potter har trollbundet hele verden. Bokserien er nå avsluttet, men vi har ikke sett alt av Radcliffe og gjengen på kinolerretet enda, den syvende boken filmatiseres som kjent i dette øyeblikk.

Denne siste boken, Harry Potter and the Deathly Hallows er så spekket med spennende materiale som ikke kan kuttes at den deles i to deler. Det gjør de tilhørende spillmatiseringene også.

I en pressemelding kunne EA og Warner Bros annonsere at det første av de to Deathly Hallows-spillene lanseres i høst, antakelig nært opp til premieren på filmen. Spillet slippes til alt som kryper og går av plattformer, det inkluderer X360, PS3, Wii, DS, PSP og Windows PC, i tillegg til uspesifiserte mobiltelefoner.

I Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 får vi et mørkere og mer actionfylt innblikk i trollmannsverdenen. Voldemort har overtatt makten og Hogwarts er ikke lenger trygt for den ettersøkte Harry Potter og hans to bestevenner. Sammen lever de på rømmen, samtidig som de forsøker å spore opp deler av Voldemorts sjel, såkalte Horcrux-er for å sette en stopper for den onde trollmannens terrorregime, en gang for alle.

EA-mann Jonathan Bunney uttrykte det som følgende:
– Det siste Harry Potter-eventyret har gitt oss muligheten til å lage et mørkere og mer action-orientert spill enn vi noen gang har gjort før. Vi mener at vi lager et Harry Potter-spill som HD-generasjon vil sette pris på.

Spillet vil i større grad enn før fokusere på å bruke de ulike formlene og magiene trioen har lært seg opp gjennom årene, og mindre på å lære seg nye. Lekingen i slottet er med andre ord over, den virkelige verden venter der ute, og den bringer ondsinnede kjemper, levende-døde Inferi og haugevis av Death Eaters som er på konstant utkikk etter Harry.

(Kilde: Pressemelding)

Les også:Når film blir spill
Les også:Anmeldelse av Harry Potter og føniksordenen
Les også:Anmeldelse av Harry Potter og Ildbegeret


Siste fra forsiden