Morrowind i Skyrim-drakt vises frem i ny video

Utviklingen av Skywind har kommet enda lengre.

The Elder Scrolls III: Morrowind har høy status hos mange spillere – ikke minst hos en gruppe fans som i lang tid har jobbet med å gjenskape spillet i spillmotoren til oppfølgeren The Elder Scrolls V: Skyrim. Nå har Skywind, som modden heter, fått en ny trailer som gir oss et innblikk i fremgangen.

Den nye oktober-oppdateringen viser oss to minutter med landskaper, grotter, figurer og innsiden av diverse bygninger som garvede Morrowind-fantaster trolig vil dra kjensel på. Videoen kan du se øverst i artikkelen.

Fremdeles usikker lanseringsdato

Akkurat når vi faktisk får anledning til å spille Skywind er imidlertid ennå uvisst. Modden har vært under utvikling helt siden 2012, og utviklerne har fremdeles ikke angitt noe lanseringsvindu. Grunnen til dette er at progresjonen går i ujevnt tempo og er vanskelig å forutsi, som man kan lese på prosjektets hjemmeside.

Skjermbilde fra den nye Skywind-traileren.
Skjermdump/YouTube

Målet med prosjektet er altså å konstruere hele Morrowind med Skyrim-verktøyene, noe som gir det aldrende spillet en solid teknisk og grafisk overhaling. For å kunne spille Skywind må man eie legitime utgaver av både Morrowind og Skyrim, og modden vil benytte samme kampsystem og grensesnitt som Skyrim.

Skywind ble tidligere lagt ut i en alfaversjon, men denne ble trukket, og heretter har utviklerne valgt å holde arbeidet internt og i stedet kunngjøre oppdateringer etter hvert som de kommer. En betaversjon vil komme før den endelige versjonen, men det foreligger heller ikke noe tidspunkt for denne.

Snart kan vi kose oss med en oppusset utgave av Skyrim: Dette krever Skyrim: Special Edition av PC-en din »

Siste fra forsiden