Møter vi disse i GTA V?

En skuespillerutlysning skal ha avslørt rollegalleriet til neste spill i storserien.

Nei, det er vel ingen som blir overrasket over at det kommer nok et spill i Grand Theft Auto-serien. Som en av verdens største underholdningsmerkevarer og kritikerfavoritt er det i grunn ingen utvei. Grand Theft Auto V har lenge ligget i kortene, særlig etter at forgjengeren egenhending dominerte spillåret 2008. Nå ser det ut til å være godt på vei.

Gamespot har greid å plukke opp informasjon om rolleprøver til et konsept som mest sannsynlig er det neste Grand Theft Auto-spillet. Oppdragsgiveren er Take Two, som eier GTA-utvikleren Rockstar Games.

Rollefiguren James Pedeaston. Her fra GTA IV.

Det er bare noen uker siden en angivelig rolleliste fra spillet lekket, og mye tyder på at denne kommende prøverunden for stemmeskuespillere er en forlenging av denne. En av figurene bærer for eksempel navnet John Pedeaston, som også er navnet på en radiopersonlighet i Grand Theft Auto: San Andreas. Han skal også være nevnt i Grand Theft Auto IV.

Videre er det mye spor å finne i rollefigurenes natur. Rockstar er kjent for å skrive absurde og unike manus, og rollebeskrivelser som «en liberal ung mann som tror at republikanerne konspirerer for å senke USA», «en hvit, ekkel fyr som tror at teknologi er gift for omgivelsene» og «en ung kvinne som drømmer om å bli Hollywood-kjendis og er besatt av sexfester» høres unektelig ut som noe fra et Grand Theft Auto-spill.

Nå er ikke dette absolutt helt enda, men alt tyder altså på at neste spill i storserien har vært under produksjon en stund. Det gjenstår å se akkurat når utvikler Rockstar velger å annonsere, for ikke å snakke om utgi, spillet. Det blir nok ikke med det første.

Siste fra forsiden