Mount & Blade II foregår i en kaotisk verden

Henter inspirasjon fra Romerrikets fall.

Taleworlds

Tyrkiske Taleworlds har tatt seg god tid med utviklingen av Mount & Blade II, som ble annonsert for et par år siden. Heldigvis for spillseriens tilhengere har de ved jevne mellomrom lagt ut bloggposter som har gitt et lite innblikk i skapelsen av den etterlengtede oppfølgeren.

Et imperium i oppløsing

Byene blir mer detaljerte enn før. (bilde: Taleworlds)

I den ferskeste posten snakker de om spillets verden. Handlingen foregår 200 år før hendelsene i Mount & Blade: Warband, og er satt til en periode med store forandringer. Et stort imperium er i ferd med å miste taket på landområdene, og erstattes med småstater.

Fraksjonene er mange og varierte, og inspirert av virkelighetens middelaldernasjoner. Vi får for eksempel en føydalstat med fokus på kavaleri og en nasjon med ryttere som holder til på steppene, og vi får også muligheten til å slå oss sammen med det gamle, romersk-inspirerte imperiet.

Men de forskjellige fraksjonene er i seg selv delt inn i klaner, med maktkamp mellom dem og ledere som har ulike personligheter. Og man kan også slå seg sammen med mindre fraksjoner, som kan være leiesoldater eller rene banditter.

Vi vet fortsatt ikke når spillet skal lanseres. (bilde: Taleworlds).

Utviklerne forklarer at de ønsker å gi de individuelle fraksjonene mer dybde enn før, noe du kanskje best kommer til å merke om du velger å slå deg sammen med imperiet. For dem er dette en dypt tragisk periode, og innad i riket er det store uenigheter og maktkamper.

Middelaldersandkasse

Spillet blir et sandkassespill, men inkluderer også serier med forhåndsdefinerte oppdrag man kan følge for å bli kjent med fraksjonene og de som leder dem. Det ser imidlertid kun ut som disse vil finne sted tidlig i spillet, og at du siden får den samme totale friheten som før.

Som sine forgjengere blir Mount & Blade II et slags rollespill med avansert kamp, der du blant annet kan benytte deg av hest og ulike våpen. Du får også muligheten til å lede dine egne styrker i kamp, og kan utkjempe store slag med hundrevis av soldater. Du velger selv hvilken fraksjon du vil slåss for, og om du vil tjene trofast eller heller prøve å ta makten selv.

Vi var svært begeistret for det forrige spillet i serien utviklet av Taleworlds – og ikke like begeistret for «spin off»-spillet With Fire & Sword.

Siste fra forsiden