Nå avsluttes Five Nights at Freddy's-serien

Et rollespill blir det siste vi ser av de snodige spillene.

Etter å ha sluppet fire spill i Five Nights at Freddy's-serien på 18 måneder virker det nå som om slutten nærmer seg. Skaper Scott Cawthon har – etter å ha holdt tyst en stund – annonsert slippdatoen for det som skal bli seriens siste innslag: Five Nights at Freddy's World.

Spillet slippes 19. februar til PC, og kommer litt senere til mobile plattformer.

Turbasert rollespill …? (Bilde: Scott Cawthon)

Det litt snodige med Five Nightts at Freddy's World er at det virker å gå vekk fra den etablerte pek-og-klikk-formelen som skrekkserien har lagt seg på. Spillene har vanligvis et fokus på å overleve ved å forsvare seg selv mot dyrelignende leketøysroboter som har begynt å gå helt bananas.

Nå er det noe mer i tråd med turbaserte rollespill som står på agendaen, der man tilsynelatende tar funksjonsfriske versjoner av de skrekkelige leketøyene med på fargerike Teletubbies-aktige eventyr. Vi får se om det ikke skjuler seg noe mer dystert i spillet, som egentlig ser skrekkelig nok ut allerede basert på traileren du kan se øverst i artikkelen.

Populært blant YouTube-ere

Spillskaper Scott Cawthon har for lengst satt sitt merke på spillmiljøet med Five Nights at Freddys-spillene.

Etter at de kom ble de plukket opp av store og små «Let's Playere», og ble kjapt en favoritt blant mange seere. Serien lener seg tungt på såkalte «jumpscares», noe som igjen gjør seg godt hos en stor del av videopublikumet som liker å se sin YouTuber reagere på de skremmende øyeblikkene.

I fjor fikk PlayStation 4 et nok så unikt skrekkspill.
Until Dawn er unikt, stemningsfullt og vakkert »

Siste fra forsiden