Nå blir CS:GO Lotto-eierne saksøkt

Blir en del av et søksmål mot Counter-Strike: GO-skaper Valve.

Skjermbilde av video, TmarTn (t.v) og ProSyndicate.

CSGO Lotto-grunnleggerne Trevor «TmarTn» Martin og Thomas «Syndicate» Cassell blir nå saksøkt. I bunn og grunn lempes de to inn i et allerede pågående søksmål mot Valve – selskapet bak Counter-Strike: Global Offensive.

I søksmålet anklages Valve for å ha lagt til rette for et marked der spillere og andre parter bytter våpen-skins på samme måte som casinoer bruker sjetonger. Valve tjener 15 prosent av hver kosmetiske gjenstand som kjøpes, og blir dermed en del av gambling-økonomien, hevder søksmålet. Nå blir altså tre av gambling-nettsidene også en del av dette søksmålet: CSGO Lotto, CSGO Diamonds og CSGO Lounge.

h3h3Productions-videoen gir et godt overblikk over situasjonen. (Video: h3h3Productions)

Trevor «TmarTn» Martin og Thomas «Syndicate» Cassell nevnes spesifikt i forbindelse med å promotere nettstedet som en gambling-tjeneste, også til mindreårige.

Til Polygon forteller advokaten som representerer CSGO Lotto at det ikke vil bli gitt noen flere kommentarer om saken, siden den er en del av en rettstvist nå. Dermed må vi antageligvis vente på offisielle uttalelser rundt en eventuell rettsak før vi hører mer om saken.

Avslørt

YouTube-erne Trevor «TmarTn» Martin og Thomas «Syndicate» Cassell ble tidligere denne uken avslørt som eier av skin-gambling-nettstedet CS:GO Lotto – et nettsted der man kan gamble med kosmetiske gjenstander fra Counter-Strike: Global Offensive.

Kopi av TmarTns beklagelsesvideo. (Video: TmarTn (kopi av dezCnuts))

I flere videoer brukte de to populære YouTube-erne sitt eget nettsted til å gamble med skins, uten å gjøre rede for at de faktisk eier nettsiden. De brukte med andre ord sin innflytelse til å selge inn CS:GO Lotto til sine seere, blant annet i videoer der de tilsynelatende vinner kosmetiske gjenstander verdt nærmere 100 000 kroner.

Onsdag la TmarTn ut en video der han prøvde å komme med en slags beklagelse. I videoen påsto han at han ikke hadde gjort noe galt, og at han aldri skjulte at han eide CS:GO Lotto.

Videoen ble fjernet får timer etterpå, ifølge TmarTin fordi han ikke var fornøyd med den.

Les mer om CSGO Lotto-saken »

Siste fra forsiden