Nå blir det vinter i Cities: Skylines

Snø og kulde byr på nye utfordringer i bybyggerspillets neste utvidelse.

Paradox Interactive har annonsert en ny Cities: Skylines-utvidelse, som bringer nye utfordringer og muligheter til bybyggerspillet. Utvidelsen – som har fått navnet Snowfall – introduserer blant annet et utvidet kollektivtilbud, men det er det nye værsystemet som står for de største endringene.

Uten brøytebiler går det dårlig for vintertrafikken.
Paradox Interactive

Som navnet tilsier er snø en stor del av de nye funksjonene Snowfall byr på, og spillere blir nødt til å tilpasse byene sine etter værforholdene. Når nettene blir lange og kulda setter inn må byen din være forberedt på et langt høyere strømforbruk enn vanlig, og i gatene går trafikken i stå dersom du ikke sender ut brøytebiler.

En trikk det har vi fått

For å lette på det vanskelige trafikkbildet om vinteren utvides kollektivtilbudet med en helt ny trikk som tråkler seg gjennom byen uansett vær og vind. I tillegg vil det eksisterende tilbudet forbedres, og det blir blant annet lettere å holde styr på opprettede ruter.

Ifølge Paradox har trikketrafikk stått høyt på fansens ønskeliste.
Paradox Interactive

Som i virkeligheten er ikke snøen bare brysom, og det vil også bli muligheter for å bygge vinterparker og landemerker inspirert av den kjølige årstiden. Regn og tåke vil også gjøre sine inntog i spillet, men i motsetning til snøen er disse kun kosmetiske væreffekter som blir tilgjengelige for alle i en gratisoppdatering som slippes ved siden av utvidelsen.

Ifølge pressemeldingen skal Snowfall lanseres i løpet av 2016, men et mer nøyaktig lanseringsvindu ville Paradox foreløpig ikke ut med.

I fjor tok vi en titt på Cities: Skylines første utvidelse.
After Dark gir deg mer frihet til å lage akkurat den byen du vil »

Siste fra forsiden