Nå er Crytek-spillet Warface lansert

Crysis-utvikleren vil vise hva gratisspill kan makte.

Konseptkunst fra Warface.
Crytek

I en pressemelding sendt ut mandag forteller skytespillutvikleren Crytek at gratisspillet Warface nå er ute. Det moderne skytespillet lar spillere krige mot hverandre eller samarbeide i ulike modi.

For å spille bruker man nettklienten GFACE – en browserplattform Crytek ønsker å bruke som et sosialt møtested for spillere.

Warface kan du begynne å spille på spillets nettsted.

Satser på en gratisfremtid

Det nye spillet er det første leddet i en uttalt strategi fra spillselskapet om å satse hardt på gratisspill i årene fremover.

Innen 2018 skal faktisk alt som spyttes ut av Crytek-fabrikken være stemplet gratisspill – både på konsoll og PC. Dette fortalte toppsjef Cevat Yerli tidligere i år.

– Hovedmålet er å lage større gratisspill og gå helt over til det etter hvert, uttalte han.

Innen den tid skal dog Crytek slenge Xbox One-spillet Ryse: Son of Rome ut av døra i høst. Her i Norge må vi vente til neste år med å kose oss med konsollspillet, ettersom vi står nederst på prioriteringslisten for Xbox One.

Kontroversiell kleskode

For et par uker siden kom Warface i søkelyset, etter å ha utdypet de noe merkelige soldatantrekkene til kvinnelige figurer i spillet. Der mannfolka surrer rundt i mer normale kostymer, må kvinnene se seg nødt til å sprade rundt på høye hæler i antrekk som fremhever bryster. Vel å merke gjelder dette kun for Russland og Kina – et marked som ikke er helt likt vårt vestlige.

Crytek bedyret at de kun ga spillerne det de ba om, og fortalte at de tidligere utgavene faktisk var enda drøyere enn det som endte opp i det endelige produktet.

Vi prøvekjørte Warface tidlig i år og meldte om et spill fokusert på samarbeid, klasser og våpen. Vi trakk dog noen hype-poeng for det som virket å være en omfavnelse av det generiske.

Les også: Sniktitt på Warface
Les også: Crysis-skaperne byr kun på gratisspill innen fem år

Siste fra forsiden