Crysis-skaperne byr kun på gratisspill innen fem år

Crytek satser beinhardt på gratisfremtiden.

Crytek har tidligere mumlet litt om at de ønsker å kvitte seg med tradisjonelle finansieringsmodeller, og heller satser fullt og helt på gratisspill. I et nytt intervju med Venture Beat forteller nå spillselskapets sjef, Cevat Yerli, at overgangen til gratisfokuset ikke kommer til å ta så alt for lang tid.

Planen er at skiftet skal fullbyrdes innen fem år, noe som betyr at det siste Crytek-spillet som selges over disk kommer senest i 2018. Crytek håper å kunne bygge ut gratisbiblioteket over både PC og konsoll med tid, men i første omgang er det PC som gjelder.

– Vi har en del tradisjonelle konsolltitler på planen [som selges over disk, jorun.anm], mens vi undersøker gratisspill på konsoll. Hovedmålet vårt er dog å lage større gratisspill og gå helt over til det etter hvert, forteller Yerli i intervjuet.

Jobber med egen spillplattform

Warface.

For øyeblikket fokuserer studioet på gratisskyteren Warface, som gikk inn i lukket betatesting forrige måned. Spillet skal bli tilgjengelig for allmuen i løpet av året, etter mye om og men. Opprinnelig skulle spillere verden over nemlig bedrive fjeskrig allerede i fjor.

Samtidig forteller Crytek-sjefen at de jobber med å bygge opp sin egen sosiale PC-plattform for gratisspill, kalt Gface. Plattformen har vært oppe en stund allerede, men er fremdeles heller uferdig i forhold til de endelige planene.

– Vi kommer til å gjøre et skifte som selskap fra å være en utvikler til å være en tjenestetilbyder. Vi kommer til å tilby Gface som plattform til alle utviklere som ønsker det.

Warcface.

Planene for Gface er å gjøre det til en spilltjeneste for gratisspill, en plattform der man kan dele og finne spill med venner på en lett måte. Venture Beat kaller det et slags Steam for gratisspill. Et ambisiøst mål, altså, og et Crytek til dels deler med mange nå. Origin har for lengst gått i strupen på Steam, uten å ha en like stor brukerskare i ryggen.

Det høres kanskje ut som om Crytek ønsker å kutte spillutvikling helt, men Yerli forsikrer om at dette ikke er tilfelle. Selv om fokuset utvilsomt ligger på plattformen, kommer Crytek-grunnmuren stadig til å bestå av spill.

– Vi kommer alltid til å ha våre egen utvikling, fordi Crytek handler om å lage spill. Vi tilbyr teknologi, men teknologi er ikke vårt hovedfokus. Vi lager teknologi for å kunne lage kvalitetsspill, forsikrer Yerli.

Først må Crytek likevel få Crysis 3 ut døra. Spillet kommer allerede mot slutten av denne måneden, og demonstrerer den nyeste iterasjonen av CryEngine 3. Vi slo av en prat med utvikleren under et pressearrangement nylig, og fikk blant annet snakket om den visuelle kvaliteten i spillet.

Les også: Crytek vil kun satse på «free to play» Les også: Sosialt nettverk fra Crysis-skaperne

Les også
Anmeldelse:

Siste fra forsiden