Nå er det endelig mulig å oppnå The Stanley Parables siste «achievement»

– Ikke spill på fem år.

Utvikleren av The Stanley Parable

17. oktober 2018 markerte nøyaktig fem år siden lanseringen av The Stanley Parable, og det betyr at enkelte spillere omsider kan låse opp ett av spillbransjens mest obskure «achievements», kalt Go outside.

Bragdene man kan oppnå i The Stanley Parable er omtrent like merkelige som spillet selv, og Go outside er ikke noe unntak. Det ber deg nemlig om å legge fra deg spillet og unngå å spille det i – du gjettet det – fem år.

Saken fortsetter under Twitter-meldingen.

Dersom du ikke spilte det på lanseringsdagen, eller du brukte noen dager før du la det fra deg, må du enda smøre deg med litt tålmodighet. Ifølge Steam har 7,4 prosent av alle spillere så langt låst opp Go outside, men det må påpekes at det er mulig å bruke juks for å nå målet. Hvor mange som faktisk har klart bragden på ærlig vis er foreløpig uvisst.

For øvrig har færrest spillere oppnådd Commitment-achievementet. Dette krever at man tilbringer en hel tirsdag med å spille The Stanley Parable.

– Svært underholdende

I The Stanley Parable spiller du som Stanley, en kontorrotte som tilbringer sine kjedsomme arbeidsdager foran en skjerm, hvor han trykker på knappene han får beskjed om. En dag kommer det plutselig ikke lenger noen beskjeder, og når Stanley oppdager at han er helt alene på kontoret må han hive seg rundt for å komme til bunns i mysteriet.

Ferden byr på det ene surrealistiske øyeblikket etter det andre, og alt Stanley gjør blir nøye kommentert av spillets sarkastiske fortellerstemme. Den merkelige sammensmeltningen av ensformighet, satire og galskap satt som en kule for vår anmelder, som gav spillet åtte av ti på karakterskalaen.

– Handlingen er uten mål og mening, men det hele er så godt pakket inn i det spenstige manuset og den fortreffelige fortellerstemmen at jeg ikke kunne brydd meg mer. For der Stanley kun briljerer med sin tafatthet stjeler forteller Kevan Brighting showet fra første stund, og det er vanskelig å ikke la seg sjarmere, skrev Espen Jansen.

Hvor lenge er det siden du spilte The Stanley Parable sist?

Siste fra forsiden