Nå er The Lost Vikings spillbare i Heroes of the Storm

Og de spilles på rimelig unik måte.

Blizzard

Alle som husker trespannet Olaf, Baelog og Erik fra 90-tallsspillet The Lost Vikings kan nå få et lite gjensyn med vikingene. De tre lempes nemlig nå inn i Blizzards MOBA-aktige flerspillergumbo, Heroes of the Storm, der spillselskapet allerede har flust av representanter fra Diablo-, StarCraft- og Warcraft-universene på plass.

En liten video for de tre figurene. (Video: Blizzard, YouTube)

Det finurlige med de tre er at de, som i spillene sine, alle kan styres av samme spiller. Alle tre kan bevege seg fritt fra hverandre, angripe hvert sitt mål, og dør også hver for seg. Men det er ikke smart å holde de adskilt hele tiden: Samler du de kan du dra nytte av spesialferdigheter.

The Lost Vikings var et av Blizzards første spill, og ble faktisk sluppet i 1992 på ymse plattformer, da utvikleren fremdeles het Silicon & Synapse. I spillet skal de tre vikingene komme seg gjennom flere brett ved å å ta høyde for sine styrker og svakheter: Erik kan for eksempel hoppe, men kan ikke angripe, mens Baelog har våpen, men kan ikke hoppe. Spillet fikk en oppfølger til Super NIntendo og andre systemer i 1997.

Heroes of the Storm slenger deg og fire andre spillere inn i et spillområde. På motstanderlaget møter dere fem arge konkurrenter, og det er laget som klarer å samarbeide best som kommer seirende ut av det hele. Akkurat nå er spillet i en lukket betatest-fase, og det er ingenting som indikerer at spillet skal "slippes" med det første.

Vi slo av en prat med utviklerne under fjorårets BlizzCon.
Blizzard hyller seg selv med sitt kommende MOBA-spill »

Siste fra forsiden