Nå får du videoredigering på PlayStation 4

Fersk systemoppdatering introduserer nye muligheter.

Sony

Sony har lansert en ny systemoppdatering for PlayStation 4, og denne gir brukerne et helt nytt program å bruke.

Videoredigering i SHAREfactory

Det nye programmet heter SHAREfactory, og er et program som skal la deg skreddersy videoer du har tatt med spesialeffekter, kommentarer, bilde-i-bilde-funksjonalitet, din egen musikk og mye mer.

Sony sier SHAREfactory er proppfullt med spennende verktøy. Systemet skal være lett å bruke for nybegynnere, men fungerer også som et rikt videoredigeringsprogram for de som har lyst til å fordype seg.

Oppdateringen inneholder også et par andre videorelaterte nyheter. Du kan nå eksportere videoer du har tatt til USB, og det er nå mulig å skru av det digitale kopibeskyttelsessystemet HDCP i spill, noe som gir spillerne mulighet til å ta opp lengre spillseanser via HDMI-porten.

I tillegg kan du nå kringkaste din egen video i 720p-format, og Sony har lagt inn flere nye muligheter for å dele innhold du har laget.

Forhåndsnedlasting og mye mer

Men oppdateringen inkluderer også flere andre nyheter. Hvis du forhåndsbestiller et spill fra PlayStation Store kan du nå få konsollen til å automatisk laste det ned i forkant av lanseringen, slik at du slipper å vente på nedlastingen når spillet offisielt slippes.

Det vil også vises en nedtelling som forteller nøyaktig hvor lenge du må vente på å få spille spillet du har kjøpt.

SHAREfactory og Watch_Dogs.

Den nye oppdateringen inkluderer også muligheten til å stille på lysstyrken på kontrolleren, og forbedrer funksjonaliteten til trykkflaten slik at du kan bruke den til å skrive ting via tastatur på skjermen.

Det skal også være lettere å finne nye venner enn før, og du får også mer kontroll over trofeene dine. PlayStation-kameraet har fått flere stemmekommandoer, som lar deg starte applikasjoner ved hjelp av stemmen.

For mange er det nok også nyttig at PlayStation Store for PS4 nå vil akseptere flere betalingsmåter, og starter med PayPal-støtte i denne oppdateringen.

Om du har en Vita har det kommet en oppdatering til denne, som gjør det mer strømlinjeformet å koble den opp til PS4 for Remote Play. PlayStation App har også fått flere oppdateringer.

Mer informasjon om oppdateringen finner du på PlayStation-bloggen.

Har du ikke kjøpt PS4 enda? Dette bør du vite før du eventuelt går i butikken.

Siste fra forsiden