Nå har 18,5 millioner PlayStation 4-maskiner blitt solgt

Dette gjør at konsollen er Sonys raskest selgende noensinne.

Sony

I en pressemelding forteller Sony at de nå, til og med 4. januar, har solgt totalt 18,5 millioner PlayStation 4-maskiner. Av disse skal hele 4,1 millioner maskiner ha blitt solgt på tampen av året. Dette er konsoller som skal ha kommet seg ut av butikkene, altså ikke konsoller som Sony har sendt ut til salg.

Sist vi hørte noe offisielt fra Sony var i august i fjor. Da skrøt de bredt av å ha nådd 10 millioner solgte PlayStation 4-konsoller.

Sonys raskest selgende konsoll

Så å si samtidig med pressemeldingen holdt Sony en pressekonferanse under elektronikkmessen CES i Las Vegas. Der kunne toppsjef Kaz Hirai fortelle at disse tallene gjør PlayStation 4 til Sonys raskest selgende konsoll til nå.

På spillsiden skal 81,8 millioner PlayStation 4-titler ha blitt solgt, mens PS Plus har nådd en ny milepæl med 10,9 millioner abonnenter. Nettjenesten fikk et massivt hopp etter at den ble påkrevd for nettspilling etter lanseringen av PlayStation 4 i november 2013.

Sonys mestselgende konsoll til nå er PlayStation 2 som det i sitt lange livsløp ble solgt 150 millioner av.

Tyst fra Xbox One

Xbox One henger litt etter.
Audun Rodem, Gamer.no

Microsoft har ennå ikke gitt noen tall for sin konkurrerende konsoll, Xbox One. Sist vi hørte fra selskapet fortalte de at de nesten hadde nådd 10 millioner konsoller sendt ut til forhandlerne. Ifølge markedsanalytikerne i NDP Group skal konsollen også ha gjort det svært godt under det årlige november-salget i amerika, best kjent som Black Friday.

Nintendos Wii U-konsoll, som ble sluppet høsten 2012, henger fremdeles et godt stykke etter. Nå har vi ikke hørt noen offisielle tall siden september, men da hadde selskapet fått solgt 7,29 millioner konsoller.

Sonys PlayStation Network ble nylig rammet av dataangrep igjen.
Nedetiden førte til at kundene får en form for kompansering »

Siste fra forsiden