Nå har PlayStation 4 fått bedre ytelse

Sony låste opp brikke for utviklere i en ny oppdatering.

Audun Rodem, Gamer.no

Tidligere i år låste Microsoft opp en prosessorkjerne i Xbox One som utviklere kan bruke til spillene de utvikler. Den var tidligere forbeholdt operativsystemet, men etter en oppdatering kunne man ta i bruk deler av den syvende av åtte kjerner.

Nå har Sony gjort det samme med PlayStation 4. Eurogamer forteller at Sony i en ny oppdatering har gitt utviklere tilgang til å bruke den syvende av åtte kjerner i konsollens prosessor. Med dette vil de dermed kunne dra nytte av mer prosessorkraft.

Usikker effekt

Det er vanskelig å si hva ytelseshoppet vil ha å si i praksis.
Audun Rodem, Gamer.no

Det er lite sannsynlig at vi får merke noe til den økte ytelsen i eksisterende spill. I så fall vil det kreve at utviklerne velger å oppdatere spillet for å dra nytte av prosessorkjernen.

Eurogamer påpeker også at det ikke er kjent hvor stor del av den nye kjernen utviklerne har tilgang på, og at dette kan variere basert på hvor tunge oppgaver operativsystemet kjører samtidig.

Det har lenge vært kjent at Xbox One og PlayStation 4 ikke er like ytelsessterke. Mens grafikkprosessoren alltid har vært hakket hvassere i PlayStation 4, greide Xbox One å få et prosessorovertak i enkelte tilfeller etter opplåsingen tidligere i år.

Fjernspilling på PlayStation 4 kommer til PC og Mac »

Siste fra forsiden