Nå har vi fått enda et tegn på at en miniversjon av Nintendo 64 er på vei

Nintendo 64-fans har forhåpentligvis grunn til å glede seg.
Wikipedia

Nye utgaver av klassiske spillkonsoller er blitt den nye trenden, og nå ser det definitivt ut til at Nintendo 64 er nestemann ut. Som blant andre TechRadar rapporterer har Nintendo nemlig søkt om varemerkeregistrering for navnet N64 i hjemlandet Japan.

For ganske nøyaktig ett år siden dukket det opp en tilsvarende søknad om varemerkeregistrering hos EUs patentkontor, og denne søknaden inneholdt en umiskjennelig tegning av Nintendo 64-kontrollen.

De to søknadene er selvsagt ikke å anse som endelig bekreftelse på at en mini-Nintendo 64 faktisk er på vei, men tegnene begynner såvisst å peke i den retningen. Nintendo sendte varemerkesøknader for både NES- og Super Nintendo-kontrollere før miniversjonen av disse konsollene ble kunngjort.

Suksess med mini-NES- og SNES

Tidligere har det dukket opp en varemerkesøknad som inneholdt denne illustrasjonstegningen, så mye kan tyde på at en mini-Nintendo 64 er på vei.
European Union Intellectual Property Office

Nintendo har hatt stor suksess med miniversjonen av Nintendo Entertainment System, som for øvrig snart vender tilbake i butikkhyllene, og miniversjonen av Super Nintendo slo også skikkelig an blant forbrukereinkludert her på verket. At Nintendo 64 står for tur virker dermed langt fra usannsynlig.

En miniversjon av Nintendo 64 vil gi publikum anledning til å spille «originalversjoner» av flere store Nintendo-klassikere som Super Mario 64 og The Legend of Zelda: Ocarina of Time, titler som riktignok har kommet i nye versjoner i senere år. Konsollen ble lansert i Europa i 1997.

Det har for øvrig også dukket opp indikasjoner på at Nintendo snuser på en mini-Game Boy etter at en varemerkeregistrering med et bilde av en Game Boy ble offentliggjort i fjor høst. Denne søknaden var imidlertid ganske vag, så det er vanskelig å si hva Nintendo planlegger med denne.

Nå kommer den klassiske arkadekonsollen Neo Geo også i miniversjon »

Siste fra forsiden