Nå har vi fått vite mer om Battle Royale-spillet med 1000 spillere

Mavericks: Proving Grounds tidobler mengden spillere fra Fortnite og PlayerUnknown's Battlegrounds.

Konferansen for PC-spill på E3 var som vanlig blant messens kjedeligste timer. Britiske Automaton Games var heldigvis på plass med ny informasjon om det ambisiøse Battle Royale-spillet sitt Maverick: Proving Grounds og en trailer. En lukket beta kommer også i august.

Automaton Games

Vi har hørt litt om spillet før. Ambisjonen er å slippe løs opp til 1000 spillere på kart som er 16x16 km. Dette til forskjell fra de ledende konkurrentene Fortnite og PlayerUnknown's Battlegrounds som kun lar 100 spillere holde på samtidig.

Annet som er unikt for Maverick: Proving Grounds er at man vil etterlate seg spor når man ferdes rundt på kartet. En dreven spiller vil dermed for eksempel kunne se etter brukne grener og knuste røtter for å komme på sporet av motstandere. Automaton Games lover også en stor variasjon av miljøer, fra brennende skoger til snø.

Som Destiny og lignende spill vil Proving Grounds dessuten ha et eget fredelig spillområde som skal fungere som sosialt møtested for spillere mellom slagene. I tillegg planlegger utviklerne å gi oppdrag og mål utover å drepe hverandre som ytterligere tyder på at de ønsker å hviske ut skillet mellom massive nettrollespill og Battle Royale. Allerede nå kan man melde seg på til spillets lukkede beta i august.

Populær sjanger

Siden PlayerUnknown's Battlegrounds eksploderte, etterfulgt av konkurrenten Fortnite, har mange utviklere ønsket seg et stykke av kaken. Mens Battlegrounds i Sør-Korea faktisk saksøker Fortnite for at det ligner for mye har både det neste Call of Duty og Battlefield V kastet seg på trenden. Maverick: Proving Grounds er også bare ett av flere originale spill i sjangeren som ble vist frem på årets E3.

Battle Royale-sjangeren stammer fra en modifisering til DayZ av sjefsdesigneren til PlayerUnknown's Battlegrounds. Akkurat som i den japanske filmen sjangeren er oppkalt etter må spillerne drepe hverandre til kun én står igjen. Mange har meldt om kaotiske, adrenalinpumpende opplevelser av de sjeldne i spillene.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden