PUBG-konkurrenten med 1000 samtidige spillere skal snart vises frem

Ambisiøse Mavericks: Proving Grounds demonstreres om kort tid.

Konseptkunst fra Mavericks: Proving Grounds.
Automaton

Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) har allerede befestet posisjonen sin i den populære Battle Royale-sjangeren, men det finnes også flere konkurrenter. Nylig meldte vi om en ny og svært ambisiøs utfordrer kalt Maverick: Proving Grounds. Hva dette skal by vil vi snart få innblikk i, for spillet skal vises frem om kort tid.

Automaton

Mavericks: Proving Grounds vil nemlig bli demonstrert på spillmessen EGX Rezzed i London den 13. april, opplyses det på spillmessens egen hjemmeside. Demonstrasjonen skal holdes av James Thompson, sjef for studioet Automaton, som står bak spillet.

For de som ikke er fysisk til stede på EGX Rezzed-messen vil det bli mulig å følge demonstrasjonen på Twitch, og det vil også bli lagt ut video på messens YouTube-kanal. Det som skal vises frem er en Battle Royale-modus som støtter opptil 400 spillere på et kart som måler 12 x 12 virtuelle kilometer. PUBG har til sammenligning opptil 100 spillere og et kart på 8 x 8 kilometer.

Skal helt opp i 1000 spillere

Som vi skrev i vår forrige artikkel om spillet er planen imidlertid at Maverick skal støtte saftige 1000 spillere på samme kart. For å realisere dette skal Automaton bruke en ny løsning kalt SpatialOS, som i korte trekk fungerer ved å bruke nettskyen til å koble sammen servere på en slik måte at spillet kan bruke dem som én diger server.

Løsningen skal både åpne for digre områder og muliggjøre mye høyere realisme og detaljnivå i nettbaserte spillverdener. Konkret innebærer dette blant annet dyreliv som reagerer på spillerens adferd, løvblader som flytter seg rundt, realistisk ødeleggelse av omgivelser, dynamisk brann og fotspor fra andre spillere.

Hvordan alt dette arter seg i praksis skal vi altså snart finne ut av. Utviklerne har for øvrig bekreftet at flere detaljer om spillet vil komme allerede på GDC-messen, som avholdes fra 19. mars, men det er ennå uvisst hvor mye vi får se fra spillet på dette arrangementet.

H1Z1 er en annen PUBG-konkurrent: Spillet er nå ute av Early Access, men har opplevd stort frafall av spillere »

(Via VG247)

Siste fra forsiden