Etter tre år i Early Access er PUBG-konkurrenten H1Z1 nå offisielt lansert

Slipper samtidig ny Battle Royale-modus med bare biler.

PUBG er kanskje det mest kjente spillet i Battle Royale-sjangeren, men H1Z1 var faktisk tidligere ute. Early Access-versjonen av spillet ble sluppet allerede i januar 2015, og onsdag ble spillet omsider sluppet på Steam i ferdig utgave.

Samtidig kunngjør utvikleren Daybreak Games at spillet har fått en helt ny modus kalt Auto Royale. Som navnet antyder er dette en ny Battle Royale-modus hvor man kun bruker biler. En trailer fra modusen kan du se øverst.

Modusen byr på opptil 30 lag på fire som kjemper mot hverandre om å bli den siste gjenværende bilen, og man vil også få to nye kjøretøy å leke seg med, samt både miner, olje, røyk og andre hjelpemidler som kan brukes til å få has på de andre bilene.

Sliter i konkurransen

Daybreak Games

Med den nye modusen kommer også et par nye biler, hvorav én er en kjapp og smidig modell, mens den andre er et tyngre, pansret kjøretøy.

H1Z1 tilhører altså samme sjanger som PUBG og lar opptil 150 spillere kjempe mot hverandre om å bli den siste gjenlevende spilleren. Spillet ble delt opp i to separate prosjekter i fjor høst; H1Z1: Just Survive og H1Z1: King of the Kill, hvorav førstnevnte er et zombie-overlevelsesspill som ennå er i Early Access, mens sistnevnte simpelthen ble til H1Z1 – spillet som nå er lansert.

H1Z1 har slitt tungt i konkurransen med de andre spillene i samme sjanger. Som blant andre Polygon nylig meldte har analytikere rapportert at spillere flykter fra spillet i høyt tempo, og at antallet samtidige spillere har gått ned med rundt 90 prosent bare se siste seks månedene.

Enn så lenge arrangeres det fremdeles større turneringer i spillet, hvor også nordmenn deltar, men med den synkende populariteten spørs det hvor lenge dette varer.

Her «jukser» H1Z1-utvikleren mens han streamer spillingen »

Siste fra forsiden