Stor pågang skaper problemer for H1Z1s PlayStation 4-beta

Serverne knelte da 1,5 millioner spillere deltok på testens første dag.

Sony

Tirsdag åpnet H1Z1 dørene for åpen betatesting på PlayStation 4. Testen har så langt vært svært populær, og ifølge Daybreak har det faktisk blitt litt for mye av det gode.

H1Z1 er ute i åpen beta på PlayStation 4.
Sony

I en melding på Twitter kunngjorde utvikleren at over halvannen million spillere deltok på betaens første dag. Den store pågangen har imidlertid resultert i lange lastetider, tilkoblingsproblemer og kjøpte gjenstander som plutselig forsvinner.

Daybreak jobber på spreng med å rette opp i alle problemene, og ber spillere om å være tålmodige mens arbeidet pågår. Inntil en offisiell løsning er klar bes spillere om å skru av spillet og starte det på nytt dersom de sitter fast i lasteskjermer eller opplever andre problemer.

Prøv gratis

Om du ikke lar deg skremme av problemene kan du laste ned betaen gratis via PlayStation-butikken. Deltakelse i testen krever naturlig nok at du er koblet til Internett. men et PlayStation Plus-abonnement er ikke nødvendig.

H1Z1 byr på kamper i kjent battle royale-stil, med opptil 150 spillere på ett brett. Spillets Early Access-versjon kom til PC allerede i 2015, og nettopp derfor omtaler Daybreak spillet ofte som «den originale battle royale-opplevelsen».

Tross forspranget har H1Z1 slitt mot konkurrentene Playerunknown's Battlegrounds og Fortnite Battle Royale. I forkant av fullversjonens PC-lansering tidligere i år meldte vi at spillertallet hadde gått ned med rundt 90 prosent på seks måneder. Nå som spillet har kommet til PlayStation 4 kan det kanskje gjenvinne litt av sin tidligere popularitet.

En Xbox One-versjon av H1Z1 er også planlagt, men en lanseringsdato er så langt ikke annonsert.

Call of Duty satser også på Battle Royale.
Activision inkluderer den populære modusen når Black Ops 4 slippes i oktober »

Siste fra forsiden