Her «jukser» H1Z1-utvikleren mens han streamer spillingen

Flau glipp på Twitch.

H1Z1-utvikler Joshua Kriegshauser hadde en litt pinlig hendelse på Twitch nylig.
Twitch

Spillutviklere slår som regel hardt ned på juksing, men nå har vi et eksempel på at en spillutvikler selv jukset – riktignok i det som tilsynelatende var et rent uhell. Det melder blant andre Kotaku.

Det var teknisk sjef for skytespillet H1Z1, Joshua Kriegshauser, som nylig stod for den litt flaue glippen. Nylig streamet han nemlig sin egen H1Z1-spilling på Twitch, og glemte å slå av en juksefunksjon han hadde aktivert. Videoen av hendelsen kan du se nederst i artikkelen.

Var usynlig

Funksjonen han glemte å skru, og som han selv ikke var klar over at han hadde aktivert i utgangspunktet, var en usynlighetsfunksjon som kun utviklere av spillet har tilgang til. Mens han var umulig å se drepte han minst én av motstanderne før noen av de andre spillerne oppdaget at noe var galt.

Etter hvert innså Kriegshauser hva som hadde skjedd og deaktiverte usynligheten med en kommando, hvorpå han beklaget det inntrufne overfor Twitch-vennene sine. Etter alt å dømme dreier det altså om en rent uhell, men det hele fikk likevel en del oppmerksomhet på Twitch.

Juksing er imidlertid et stort problem blant nettbaserte spill generelt sett. I oktober meldte vi at PUBG-utvikleren bannlyser hele 6000 spillere hver dag på grunn av juksing, og Fortnite-utvikleren Epic Games har sågar saksøkt spillere for juksing.

Et annet skytespill står for tiden midt i en storm: Nå har Star Wars-filmstudioet kommentert Battlefront II-bråket »

Siste fra forsiden