Nå kan du spille Counter-Strike 1.6 på en Android-telefon

En fan har fått skytespillet til å kjøre på plattformen.

Skulle du savne de gode gamle Counter-Strike 1.6-dagene har du nå fått en ny arena for å gjenoppleve skytespillet. Programmereren Alibek Omarov har nemlig tatt det på seg å portere spillet til Android, komplett med støtte for servere. Dette melder Kotaku.

Joda, det er neppe optimalt å spillet et så presisjonsbasert konkurransespill med berøringsskjerm, men muligheten er der om man ønsker det. I tillegg er det selvfølgelig mulig å få på plass mus og tastatur via blåtann for å bøte på presisjonsmangelen.

Hvis du vil prøve selv må du ha Counter-Strike 1.6 i Steam-biblioteket, og nappe noen filer derifra. En komplett oversikt over alt du må gjøre for å få spillet på Android finner du på utviklerens GitHub-side.

Gammel arv

Counter-Strike 1.6 var lenge sett på som den beste inkarnasjonen av det populære skytespillet. Selv i dag er det ikke uvanlig å høre «alt var bedre før»-snakk når spillere diskuterer hvilken versjon av spillet som var best.

1.6 var den siste oppdateringen spillet fikk før Valve lanserte oppfølgeren, Counter-Strike: Source i 2004. Den versjonen av spillet ble forlatt i 2012, til fordel for Counter-Strike: Global Offensive, som er skytespillets nyeste variant.

Å portere eller gjenskape spill til andre platformer er noe fans har gjort mye av. En av de mer merkeligere variantene vi har sett er han som prøver å lage Pokémon Red i Minecraft »

Siste fra forsiden