Nå kan du spille PlayStation 3-spill i 4K UHD-oppløsning

Emulatoren RPCS3 har fått en kraftig oppdatering.

PlayStation 3-emulatoren RPCS3 har fått en omfattende oppdatering som blant annet introduserer spilling i 4K UHD-oppløsning. Det melder prosjektets utviklere på sine nettsider.

I en ny trailer viser teamet frem hvordan spill som blant annet Ni No Kuni, Demon's Souls, Yakuza 4 og Tekken 6 ser ut med oppgraderingen, og resultatene er imponerende. Du kan se videoen øverst i artikkelen.

Krever lite av PC-en din

Red Dead Redemption er enda ikke tilgjengelig for RPCS3, men her er en smakebit på spillet i 4K.
RPCS3

Ved siden av nye oppløsningsinnstillinger legger oppdateringen også til støtte for såkalt Anisotropic Filtering. Funksjonen forbedrer teksturene i spill, som gir et høyere detaljnivå.

En skulle tro en såpass markant økning i visuell kvalitet krever mye av PC-en din, men ifølge utviklerne skal ikke det være tilfelle. Mens moderne PC-spill ofte trenger et heftig skjermkort for å kjøre spill i 4K UHD-oppløsning, klarer emulatoren seg med langt enklere maskinvare:

– Alt arbeidet utføres av prosessoren, og hva skjermkortet angår må det kun gjengi grafikk fra 2006. Vi kan med glede meddele at alle med et dedikert skjermkort som har Vulkan-støtte kan forvente identisk ytelse med 4K-oppløsning, forklarer teamet.

Prøv selv

Yakuza 4K.
RPCS3

Arbeidet med RPCS3 er fortsatt på et tidlig stadie, men er tilgjengelig som gratis nedlasting for alle som ønsker å prøve seg. Informasjon om hvordan emulatoren fungerer finner du her.

Prosjektet inkluderer allerede støtte for over 450 spill, og utviklerne jobber både med å utvide biblioteket og forbedre ytelsen på samtlige spill. Det har riktignok ikke bare vært grei skuring, og som ofte i slike saker har spørsmål om rettigheter dukket opp underveis.

I slutten av september krevde utgiver Atlus at prosjektet skulle stanses, etter at Persona 5 ble lagt til på emulatoren. Trusselen har så langt ikke fått store konsekvenser, da utviklerne mener de har retten på sin side, men alle referanser til Persona 5 er likevel fjernet fra RPCS3-nettsiden.

Emulatorer byr ofte på nye muligheter for eldre spill.
3DNes gjør Nintendo-klassikerne tredimensjonale »

Siste fra forsiden