Nå kan du utforske Norge i Minecraft

Kartverket har gjort landet vårt tilgjengelig for nedlasting.

Her ser du Hardangervidda i all sin prakt.
Kartverket

Vi har tidligere skrevet om at land som Danmark, og Storbrittania har blitt rekonstruert i spillet Minecraft. Nå er også Norge med på listen over land som kan utforskes i det populære byggespillet.

VG melder om at Kartverket i løpet av våren har tatt utgangspunkt i sine egne data for å lage en virtuell versjon av vårt langstrakte land. Mandag ble det mulig for Minecraft-syslere å få utforske den firkantede rekonstruksjonen på egen hånd.

Norge.

Naturlig nok er det kun den norske landmassen som har blitt gjenskapt – bygninger og infrastruktur er ikke en del av prosjektet. Hver kloss i spillet tilsvarer 8 kvadratmeter i virkeligheten, så skalaen er heller ikke 1:1.

Må laste ned i biter

Dersom du vil utforske Norge i Minecraft må du bruke verktøyet på Kartverkets nettsider. Du kan nemlig ikke laste ned hele Norge på én gang, men må bruke kartet på nettstedet til å markere det området du vil ha lastet ned. Maksgrensen per nå er 64 kvadratkilometer om gangen, men du kan laste ned så mye av landet du vil. Du finner ut hvordan du gjør dette ved å trykke på spørsmålstegnet nederst på nettstedet til Kartverket.

Til VG forteller Kartverket at prosjektet ennå ikke er ferdig, og at de stadig jobber med å forbedre kartet.

Minecraft er fremdeles et av de mest populære spillene på markedet nå. Spillet, der man skal utforske, skape og bryte ned store verdener kloss for kloss, har lenge vært et av spillverdenens fremste fenomen. Minecraft kan kjøpes til så å si alle plattformer som er tilgjengelige for kjøp.

Vet du hva som skjer når du kommer til verdens ende i Minecraft? »

Siste fra forsiden