Nå kan også du spille Hearthstone

Blizzards omdiskuterte kortspill åpner betaslusene for alle.

Nå er Hearthstone åpent for alle.
Blizzard

Etter om lag et halvt år med tette betaskott åpner nå Blizzard dørene på vidt gap for samlekortspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft. Alle som ønsker å prøve det mye omtalte kortspillet kan laste det ned fra Battle.net, uten å vrenge til seg en betanøkkel. Dette forteller Blizzard i en pressemelding.

Kort og godt.

Per nå er Hearthstone først og fremst et spill der man kjemper mot andre spillere over nett. Man kan måle kortstokkene mot hverandre i en rangert modus, eller i litt mindre alvorstyngete kamper om man ønsker det også. Blizzard har ymtet frempå at en enspillermodus kan være på vei, men så langt er der ingen konkrete planer for dette.

I løpet av den lukkede betatesten har over en million spillere slengt kortene på bordet, noe som har gjort det lettere for Blizzard å balansere de mange potensielle fallgruvene som selvfølgelig må komme når man har 382 forskjellige kort. At kortspillet også benytter seg av ti ulike helter med egne spesialegenskaper gjør også at balansen kan være vanskelig å spikre.

Godt potensial

Da vi i Gamer.no prøvde Hearthstone i høst var nettopp balansen i heltene vi stusset litt på. Men også vi så et potensial i Blizzards første gratisspill, selv om vi stilte spørsmål ved hvor lenge konseptet kan holde seg ferskt.

To spillere kjemper mot hverandre med kort i Hearthstone.

For første gang må selskapet bryne seg på et gratisspill, og må finne balansen mellom hva folk er villige til å betale for og ikke. Det tidlige inntrykket er at samlekortspillet kan by på ypperlig underholdning en stund, men jeg er usikker på hvor lenge grunnstammen i konseptet vil virke interessant, skrev vi i høst.

Spillerne har uansett omfavnet spillet, og det har til og med dukket opp en konkurransekultur rundt spillet. Under BlizzCon i fjor stablet Blizzard den første offisielle Hearthstone-turneringen på beina, og fikk gehør, både på den direktesendte strømmen og fra publikum.

Kortspillet har sågar blitt så populært at uvørne aktører har begynt å lage blåkopier av spillet. Onsdag skrev vi om hvordan Blizzard nå går på tokt mot det kinesiske spillet Legend of Crouching Dragon, som virkerr klin likt Blizzards kortprosjekt.

Visste du at Riot Games også pludret med et kortspill?
I fjor oppdaget en hacker et skrinlagt League of Legends-kortspill »

Siste fra forsiden