Hacker avslørte skrinlagt League of Legends-kortspill

Var dette Riot Games' svar på Hearthstone?

Konseptkunst fra League of Legends.
Riot Games

I løpet av helgen greide en hacker å ta seg inn på Twitter-kontoen til Riot Games' toppsjef, Marc Merrill. Etter alt å dømme var dog ikke Twitter-kontoen det eneste hackeren – som signerte hver tweet med «Jason (God)» – hadde greid å knabbe fra League of Legends-utvikleren. Arkiverte bilder finnes på Reddit.

Det lekkede skjermbildet fra Twitter-hackingen.

Ikke lenge etter de første Twitter-meldingene om kapringen dukket opp, slapp «Jason» flere skjermbilder og illustrasjoner fra et kortspill kalt League of Legends: Supremacy. Etter alt å dømme skal dette være et samlekortspill.

– Det er et frittstående spill. Jeg har server- og klientkildekoden, skrøt hackeren.

Han hevdet også at kortspillet faktisk var ferdigutviklet.

I fjor fikk vi vite at Riot Games hadde registrert flere internettdomener og rettigheter knyttet til noe som ble kalt League of Legends: Supremacy. Den gang trodde mange det var snakk om en ny spillmodus, og ikke et nytt spill, slik det virker å ha vært nå.

– Vi eksperimenterer

Da Marc Merrill søndag fikk snappet kontoen sin tilbake, fjernet han Twitter-oppdateringene som nevnte Supremacy. Han var dog tydelig på at dette var noe som en gang eksisterte, men avkreftet at det var snakk om et ferdig spill og fortalte at de lekkede bildene var gamle.

– Vi jobber alltid med en rekke nye idéer for League of Legends og andre ting. Mye eksperimentering som aldri kommer ut i dagslys, utdypet Merrill.

Om dette betyr at League of Legends: Supremacy er lagt død er uvisst.

Hacket i august

I august kom kontoinformasjon fra den nord-amerikanske grenen av League of Legends på avveie. Epostadresser, navn og sikrede, men ikke krypterte, passord havnet dermed potensielt i gale hender. Det ble aldri kjent om kredittkortinfo også tumlet ut av sikkerhetsskansene. Den gang ble spillerne bedt om å endre passord.

I etterkant hevdet Riot at de jobbet med å gjøre det hele mer sikkert – blant annet epostverifisering og en tostegs-innlogging.

Les også: League of Legends blir slåsspill
Les også: Iransk League of Legends-turnering bannlyser kvinnelige helter

Siste fra forsiden