Nå kan PC- og Xbox One-spillere spille mot hverandre i Gears of War 4

Hovedspillet og rangert flerspiller vil riktignok ikke støtte krysspilling.

Microsoft

Spillere på Windows 10 og Xbox One kan nå konkurrere mot hverandre i Gears og War 4s flerspillerkamper. Det melder utvikler The Coalition på Xbox' offisielle nettsider.

Gears of War 4 støtter nå spilling på tvers av plattformer.
Microsoft

Spilling på tvers av plattformene ble i helgen implementert i spillets «Social Quickplay»-funksjon, og har ifølge utvikleren kommet for å bli. Endringen skal med andre ord være permanent, men de neste månedene skal brukes som en prøveperiode for å sørge for at alt fungerer som det skal.

Kun for sosial flerspilling

Hovedspillet og rangert flerspilling vil derimot fortsette og være adskilt, påpeker utvikleren på Xbox.com:

– På tross av svært jevne resultater blant brukere på begge plattformene i løpet av testperioden for krysspilling, er ønsket vårt alltid å sørge for at den rangerte spillopplevelsen er så rettferdig og konkurransedyktig som overhodet mulig, forteller The Coalitions Liam Ashley.

Den nevnte testperioden ble avholdt mot slutten av fjoråret, og samlet inn statistikk fra over 750 000 flerspillerkamper mellom PC- og Xbox One-spillere. Både dataene og tilbakemeldingene skal ha indikert at testen var en suksess, og ifølge The Coalition økte kvaliteten på kampene når de ble spilt på tvers av plattformene.

Gears of War 4 ble lansert på PC og Xbox One i oktober i fjor. Spillet er en del av Xbox' Play Anywhere-program, som betyr at hvis du kjøper spillet digitalt på enten Windows 10 eller Xbox One får du tilgang på begge utgavene.

Det nyeste innslaget i skytespillserien ble godt mottatt på Gamer.no.
Les anmeldelsen av Gears of War 4 her »

Siste fra forsiden