Nå kommer en tynnere utgave av PS Vita til vesten

Men det er ikke sikkert når konsollen kommer til Norge.

PS Vita Slim kommer i flere farger.
Sony

Som vi spådde under den japanske avdukingen i fjor høst er en ny og tynnere utgave av håndholdtkonsollen PS Vita nå klar for en lansering i vesten. Dette melder Eurogamer. I første omgang er det Storbritannia som får klå på den reviderte Sony-konsollen – der ventes maskinen i salg allerede 7. februar. I Norge er situasjonen litt mer uklar.

– Vi har per i dag ingen ytterligere informasjon om PS Vita og det norske markedet, forteller Nils Bråfelt, markedsansvarlig for Sonys norske distribusjonsledd, Nordisk Film, til Gamer.no

Mindre og annen skjerm

Den nye konsollen er så og si klin lik den den gamle på innsiden, men med noen små endringer. Maskinen er 20 prosent tynnere og 15 prosent lettere, og dropper 5-tommers OLED-skjermen med en LCD-løsning, angivelig for å presse salgsprisen ned. I tillegg er det ingen 3G-versjon i det nye sortimentet.

Viktigst er nok likevel at konsollen kommer med 1 GB innebygd lagringsplass, noe som bøter på det som nok er konsollens største ankepunkt. Tidligere har man nemlig måttet ha et minnekort for å bruke konsollen til noe fornuftig. De fleste vil nok likevel fremdeles punge ut for ekstra lagringsplass, da 1 GB ikke er betydelig med boltreplass. Siden minnekortene er egne for PS Vita, har de også rykte på seg for å være dyrere enn de mer standardiserte formatene.

PS Vita Slim får en veiledende pris på rundt 180 pund i Storbritannia, noe som tilsvarer i overkant av 1800 kroner. I Norge vil nok prisen ligge på samme nivå.

Visste du at PlayStation 4 og PS Vita går hånd i hånd?
Nesten alle PlayStation 4-spill kan spilles på PS Vita »

Siste fra forsiden