Nå skal League of Legends oppdra de trassige spillerne

Tar i bruk automatisk system for å stenge ute verstingene.

Konseptkunst fra League of Legends.
Riot Games

League of Legends-utvikler Riot Games har lenge kjempet en innbitt kamp for å prøve å få bukt med de krasseste spillerne i det populære MOBA-spillet. Nå tester de et nytt system på de nord-amerikanske serverne som skal sørge for god og rask tilbakemelding til de som går over streken. Faktisk håper de å kunne dele ut straffen i løpet av de første 15 minuttene etter endt kamp.

Denne skjermen bør du aldri se. (Skjermdump: League of Legends)

Systemet deler ut «reform cards» til de som ikke klarer å oppføre seg, en beskrivelse av hva de gjorde galt og hvorfor, og legger frem hvordan overtrampet skal straffes. Særlig vil de få bukt med en smørbrødliste av styggheter: homofobi, rasisme, sexisme, dødstrusler, og annen støtende oppførsel.

Systemet er en videreutvikling av rapporteringssystemet spillet allerede har på plass. Etter kamper kan spillere rapportere med- og motspillere for flere typer uønsket oppførsel, men til nå har utestengelsesprosessen vært manuell. Det nye systemet skal kunne ta hver sak og gjøre en beslutning basert på bevisene. Deretter får spilleren en e-post med chat-loggen som peker ut hva som er problemet.

Vil belønne også

Spillet deler ut ærespoeng til de som oppfører seg allerede. (Skjermdump: League of Legends).

For øyeblikket er det kun i nord-amerika at systemet testes ut, men dersom alt går på løpende skinner vil resten av verden få vaktbikkja på plass også. Med tid er det også planer om å gi ut belønninger til de som oppfører seg bedre enn normalt.

Spillere som på død og liv skal lage kvalm for alle andre er et kjedelig problem som gjennomsyrer alle spill med en rimelig stor spillerbase, og de fleste utviklere jobber hardt for å slå ned på det. Vanlige metoder er å gi urokråkene munnkurv, noe både Dota 2 og League of Legends gjør, å la spillerbasen være dommer, eller å belønne de som oppfører seg bra. Det er nok likevel et problem man aldri får helt bukt med.

Andre tar litt hardere i når de først skal straffe noen.
Utviklerne kledde ham naken, drepte ham og slettet kontoen »

Siste fra forsiden