Nå skal Sonic-pappaen lage spill for Square Enix

Yuji Naka jobber med et hittil uannonsert prosjekt.

Creative Commons/Yves Tennevin

Yuji Naka, hjernen bak Sonic the Hedgehog-serien, har gått sammen med Square Enix for å lage et helt nytt spill. Naka kunngjorde nyheten selv via Twitter, men han vil foreløpig ikke si hva prosjektet dreier seg om:

Det opprinnelige Sonic-teamet, avbildet på seriens 20-årsjubileum i 2011. Fra venstre: Naka, Sonic, Ohshima og designer Hirokazu Yasuhara.
Creative Commons/Sonic Retro

– Bare en kort melding for å fortelle at jeg sluttet meg til Square Enix i januar. Jeg kommer til å drive med spillutvikling som før, og vil forsøke å skape spill hos Square Enix. Målet mitt er å utvikle et fornøyelig spill – vær så snill å se frem til det, sa Sonic-pappaen.

Naka har jobbet med spill siden 1983, og var sentral da Sega lanserte Sonic som sin nye maskot i 1991. Mens det var Naoto Ohshima som opprinnelig tegnet det blå pinnsvinet, sto Naka for programmeringen til både det første Sonic the Hedghehog-spillet og flere titalls andre i årene som fulgte.

Dannet eget studio i 2006

Square Enix har så langt ikke kommentert ansettelsen, og hvorvidt det kun er Naka som er hentet inn eller hele Prope-studioet er foreløpig uvisst. Naka grunnla Prope i 2006, da han og ti andre utviklere forlot Sonic Team for å starte på nytt.

Siden den gang har studioet gitt ut en rekke spill, blant annet Ivy the Kiwi?, Digimon All-Star Rumble og Rodea the Sky Soldier. I 2009 lanserte Prope også et spill for Nintendo Wii kalt Let's Tap, der spillere trommer med hendene på en pappeske. Med Nintendos pappbaserte Labo-prosjekt like rundt hjørnet kan en si at Naka var forut for sin tid.

Sega skrudde Sonic-klokken tilbake i fjor.
Sonic Mania leverte fargerik nostalgi, mente vår anmelder »

Siste fra forsiden