Nå triller ryktene om et nytt Borderlands-spill ut

Men det er ikke snakk om Borderlands 3.

Borderlands 2 slo godt an.
2K Games

Etter å ha kapret et betydelig publikum med to Borderlands-spill de siste fem årene, er det vel heler få som setter kaffen i halsen når ryktemølla nå spinner på høygir om et potensielt tredje innslag. Nettstedet GamePointsNow hevder dog at det ikke er snakk om Borderlands 3, men heller et spill satt mellom det første og andre spillet.

Mellomkapittelet skal hete Borderlands: The Pre-Sequel, trykkes opp til Xbox 360, PlayStation 3 og Windows, og er etter sigende primært under utvikling hos 2K Australia – studioet som tidligere har stått bak spill som BioShock 2 og The Bureau: XCOM Declassified. Gearbox Software er visstnok også involvert på en eller annen måte.

Adjø Pandora – Hei Elpis

Borderlands er kjent for sine mange absurde våpen.

I stedet for det Jord-lignende planeten Pandora er det den nærliggende månen Elpis, og månebasen rundt den som skal fungere som tumleplass. I likhet med tidligere spill i serien trer du inn i én av fire roller – denne gangen som en av Borderlands 2-skurken Handsome Jacks undersåtter.

Blant de fire klassene man skal kunne velge denne gangen vet vi bare at nærkampshelten Athena The Gladiator gjør seg best i basketak, mens Wilhelm The Enforcer har tung skyts montert på skulderen og kan bruke droner i kamp. De to siste, Nisha The Lawbringer og en militant variant av claptrap-roboten kalt Fragtrap vet ikke nettstedet noe om ennå.

Lovnader om en ny våpenklasse, og muligheten til å bykse rundt med jetpacks på månen – som jo ikke har samme tyngdekraft som Pandora – gir også et pekepinn på hva vi har i vente.

Utvikler ikke Borderlands 3

I tillegg til ryktene om det nye Borderlands-spillet er det kjent at Gearbox Software pusler på to nye titler til Xbox One og PlayStation 4. Ingen av de er Borderlands 3, rett og slett fordi et slikt spill må trumfe forgjengeren på alle områder.

Tales from the Borderlands blir antageligvis neste innslag.

– Det burde være større og bedre enn Borderlands. Det burde skyve historien fremover. Det blir sikkert også helsprøtt, multiplattform-messig, avhengig av når det kommer. Om det kommer i en relativ nær fremtid må det nok finnes på både forrige konsollgenerasjon og nåværende, sa Gearbox Software-sjef Randy Pitchford om en potensiell oppfølger tidligere i år.

Mer Borderlands blir det uansett. En episodisk serie kalt Tales of the Bordertlands er under utvikling hos Telltale Games – studioet som er klart mest kjent for The Walking Dead-spillene. Disse skal lene seg på humor, og til å med ha en del skyting – noe som virker litt uortodokst for Telltale.

Har du brynet deg på Borderlands 2 ennå?
Vår anmelder syns i hvert fall at Borderlands 2 er et spill du bør ha med deg »

Siste fra forsiden