Namco elsker Katamari

Det japanske kultspillet Katamari Damacy får en etterfølger - Namco har akkurat kunngjort We Love Katamari, et ballrullende eventyr til PS2.

I det sinnssyke og erkejapanske Katamari Damacy styrte du Prinsen av Kosmos, som labbet rundt i forskjellige spillmiljøer dyttet på en ball med "klissete" overflate. Når du rullet ballen over ting ville disse henge seg fast, og snøballeffekten betydde at etter hvert som ballen rullet over flere ting ble den større, og etter hvert som den ble større ville du kunne ta med deg enda større ting på din ferd gjennom spillområdene.

I We Love Katamari må Prinsen av Kosmos (og flere av vennene hans) rulle sammen nye slike baller, og spillet kommer med hundrevis av nye objekter klare for sammenrulling. Her nevnes engler, fisker og til og med verdenskjente monumenter (som Eiffeltårnet). Ellers loves vi et nytt lydspor og en fortsettelse av originalens artige grafikkstil.

Spillet kommer også med en helt ny kooperativ flerspillermodus, hvor du får samarbeide med en venn om å rulle en enkelt ball. Vi tipper det kreves god kommunikasjon og mye øvelse for at to personer skal kunne samarbeide om en enkelt ball, og det skulle ikke forundre oss om misforståelser kan lede til raserianfall og vennskapsbrudd, men vi satser på at folk generelt klarer å holde seg i skinnet.

Noen europeisk utgivelsesdato ser ikke ut til å være fastsatt, men vi håper inderlig at Namco ikke har tenkt å gjøre den samme tabben som de gjorde med originalen, som av en eller annen merkelig grunn aldri ble utgitt i vår del av verden.

Siste fra forsiden