Natural Selection-skaperne med undervannseventyr

Subnautica lar deg bygge ubåter og utforske eksotiske miljøer.

Konseptbilde.
Unknown Worlds

Skaperne av skytespillet Natural Selection 2har annonsert sitt neste prosjekt, og der tar de et byks over i en helt annen sjanger. Spillet heter Subnautica, og handler om å utforske og bygge i en åpen undervannsverden. Utviklerne sier de vil kombinere rollespill, sandkassespill, utforskning og filmatiske elementer på en helt ny måte.

En verdensomseiling under havet?

Målet med spillet skal være å gi spillerne en følelse av å utforske en ny og ukjent verden, uten å vite hvor dypt eller langt de kan dra. Du må konstruere dine egne ubåter for å utforske spillets verden, og hvordan du designer farkosten din skal få direkte innvirkning på hvordan utforskningen oppleves.

Underveis får du møte en rekke ulike vesener, og noen av dem vil være enorme. Alle skal være unike, og det er ikke nødvendigvis slik at alle ønsker å skade deg. I tillegg til å forholde deg til ulike livsformer må du også takle ulike miljøer, og ikke alle er like trygge.

For øyeblikket er spillet på prototypestadiet, og det eneste utviklerne har å vise til er konseptkunst og stemningsfull musikk. Planen er nå å involvere spillmiljøet i utviklingen, og i tillegg til å poste regelmessige oppdateringer om spillet planlegger de å gradvis gi et større og større publikum tilgang på tidlige versjoner.

Studioet ønsker også å forsikre tilhengerne av Natural Selection 2 om at de fortsatt vil vie mye oppmerksomhet til skytespillet. Faktisk mener de at Subnautica ikke kommer til å påvirke videreutviklingen av Natural Selection 2 overhodet.

Subnautica er langt fra det eneste kommende spillet som leker seg med det våte element. I et spill ved navn Sunless Sea må du utforske et underjordisk hav fullt av farer og mystikk.

Siste fra forsiden