Naturkatastrofene rammer Cities: Skylines

Bybyggerspillets neste utvidelse gjør livet litt vanskeligere for innbyggerne dine.

Paradox Interactive har annonsert en ny utvidelse til Cities: Skylines, som introduserer naturkatastrofer til spillet. Pakken med det oppfinnsomme navnet «Natural Disasters» har foreløpig ingen lanseringsdato, men ifølge en pressemelding fra utvikleren kommer den til PC, Mac og Linux en gang til vinteren.

Cities: Skylines - Natural Disasters introduserer en rekke dommedagsscenarier, som alle vil gjøre livet vanskelig for innbyggerne dine. Katastrofer som meteorregn og oversvømmelser kan intreffe når som helst, men du kan også selv velge å sende grusomhetene mot byen din.

De stakkars innbyggerne i Cities: Skylines aner ikke hva som venter dem.
Paradox Interactive

Paradox er ikke helt hjerteløse, så spillere får også muligheten til å utvikle varslingssystemer og katastrofeberedskaper som forhåpentlig vil minimere sivile tap.

Utvidelsen byr også på annet innhold, med blant annet en ny modus som lar spillere skape sine egne spillscenarier. Her får man for eksempel bestemme hvilken by man skal starte med, hva som må til for å vinne og hvilke tidsbegrensninger som settes for spilleren. Disse spillerskapte scenariene kan deles med andre via Steam Workshop.

Reddet bybyggersjangeren

Cities: Skylines kom på banen i mars 2015, i en tid da det spøkte for bybyggerspill. Fans hadde to år tidligere vært gjennom den katastrofale lanseringen av SimCity, og det hersket tvil om hvorvidt sjangeren noen gang ville reise seg igjen.

Heldigvis for spillerne klarte Paradox å snekre sammen et solid tilbud, som vår anmelder beskrev som et meget vellaget og velfungerende bybyggerspill:

– Det å planlegge og plassere ut veier, bygninger, strøm og vann er intuitivt og enkelt. Samtidig er det masse innhold å ta tak i, og den potensielle størrelsen til byen er enorm, skrev Gøran Solbakken.

Cities: Skylines har allerede fått flere utvidelser.
Tidligere i år introduserte Paradox is og snø til spillet »

Siste fra forsiden