Naughty Dog mister enda flere medarbeidere

To The Last of Us-designere sier opp hos studioet.

Sony Computer Entertainment

Naughty Dog, studioet bak kritikerroste storspill som Uncharted-serien og The Last of Us, har hatt et oppsiktsvekkende hyppig tap av medarbeidere den siste tiden.

I begynnelsen av mars ble det klart at Amy Hennig, som har jobbet både som forfatter og regissør på Uncharted-spillene, sluttet hos Naughty Dog for å prøve lykken hos Dead Space-studioet Visceral Games. I etterkant verserte det rykter som at hun var blitt presset ut av kollegaer.

Senere samme måneden sa også Uncharted 3-regissøren Justin Richmond opp jobben hos Naughty Dog og meldte overgang til Riot Games, utvikleren bak League of Legends.

The Last of Us var visst ikke stor nok utfordring for noen av utviklerne.

To The Last of Us-medarbeidere går

For en drøy uke siden kunne blant andre Game Informer rapportere at nok en medarbeider ved Uncharted-studioet tok hatten sin og gikk, nemlig Nate Wells, som var kunstnerisk sjef for The Last of Us.

Nå melder det samme nettstedet at en fjerde Naughty Dog-medarbeider velger å forlate studioet. Denne gangen er det Michael Knowland som leverer inn oppsigelsen, noe som bekreftes via hans LinkedIn-profil.

Knowland var kunsterisk ansvarlig for utformingen av figurene i The Last of Us, og hadde altså dermed en viktig rolle i det sterkt karakter- og historiedrevne spillet.

LinkedIn-profilen gir ingen indikasjoner på hvor Knowland eventuelt har søkt eller fått jobb, og Sony har heller ikke kommentert saken ennå.

The Last of Us får nytt liv på PlayStation 4: Får grafisk overhaling og kommentarspor »

Siste fra forsiden