– Activision vil ikke ha kvinnelige hovedpersoner

Tidligere ansatte hevder Activision ba om at kvinnelig hovedperson skulle bli byttet ut. Selskapet nekter.

Ifølge Gamasutras ukjente kilder besluttet Activision i 2007 å bytte ut den kvinnelige hovedrollen i True Crime 3 til en mannlig en, med den begrunnelse at det ville stimulere salget av spillet.

Det som nå er på vei til å bli True Crime 3 skal opprinnelig ha oppstått som et prosjekt kalt Black Lotus. Spillet skulle ha en kvinnelig asiatisk leiemorder som hovedperson.

– Alle var med på prosjektet, og så avsluttet Activision det, og sa at de ikke ville ha kvinnelige hovedpersoner fordi det ikke selger, sier en av Gamasutras kilder.

Deretter skal prosjektet ha gjenoppstått som True Crime 3. I det som fremstår som et tydelig angrep på Activision-ledelsen forteller kildene videre at selskapet følger markedstrendene til det ekstreme:

– Hvis Activision ikke ser en kvinnelig hovedperson blant de fem mest solgte spillene i løpet av et år, så kommer de ikke til å ha kvinnelige hovedpersoner

Det sies også at Activision-ledelsen stadig gir nye instrukser midtveis i prosjektene, ofte i direkte motsetning til spilldesignernes ønsker. Det hevdes at blant annet nylig aktuelle Singularity var offer for slike hendelser.

Activision på sin side hevder at påstandene er feilaktige, og sier de aldri har bedt sine studioer unngå kvinnelige hovedroller. "Activision respekterer de kreative visjonene til sine utviklere" sier en talsmann for selskapet.

Siste fra forsiden