– HD er ikke spennende

Nintendo avkrefter rykter om at neste konsoll vil fokusere på HD-grafikk.

I en tid hvor spillere konstant skjemmes bort med grensesprengende grafikk, er det kanskje ikke så rart at mange mener Nintendos Wii-konsoll svakeste punkt er dens relativt enkle grafikk, sammenlignet med konkurrentene.

Og av den grunn har det stadig vekk florert rykter om at Nintendo planlegger neste konsoll med sterkt fokus på HD-grafikk. Men nå har konsoll- og spillutvikleren uttalt at HD-innhold definitivt ikke er høyt på lista.

Les også: Anmeldelse: Silent Hunter 5.

Det er via Kotaku, som har snakket med Nintendo Amerika-sjefen Reggie Fils-Aime, at de tilsynelatende udødelige ryktene om en Wii HD nå får et kraftig slag i siden. Reggie påstår at HD-grafikk/innhold absolutt ikke vil være en prioritet for Nintendo. Derimot vil nyskapning nok en gang være hovedfokuset:

Les også: Anmeldelse: Anno 1404: Venice

– For oss er HD i seg selv ikke det neste store. Derimot ligger fokuset for oss nok en gang i nyskapning; for oss handler det om å komme på nye og spennende opplevelser for neste generasjon. Utviklerne våre kommer daglig på nye ideer som "de bare må ha med" til Wii-en, og det er slike ideer vi tar med til neste generasjon Wii. Riktignok har Mr. Miyamoto vist interesse for at neste Wii skal være en HD-opplevelse, men for å si det nok en gang, HD i seg selv er ikke nok for å forsvare en ny konsoll.

Avsluttende ble Fils-Aime spurt om hans tanker angående Sonys Playstation Move og Microsofts Natal:

–Jeg tror en kjerneverdi hos Nintendo er at vi alltid prøver å være nyskapende. Og av den grunn tror jeg vi ville vært flaue av å gjøre hva våre konkurrenter nå gjør.

Nintendo er altså tilsynelatende lite imponert over hva konkurrentene har kokende for tiden, til tross for at spillpressen generelt har latt seg imponere. Forøvrig er det ikke så merkelig at Sony og Microsoft prøver hver sin vri på å kopiere Nintendos suksess. Wii-konsollen kan med stor trygghet kalles en megasuksess, mye takket være dens nyskapende bruksmetoder.

Les også: Mer moro til Mass Effect 2

Siste fra forsiden