– Ingen Blu-ray på Xbox

Microsoft slår ihjel rykter

Microsoft må nok en gang ut med brannslukkeren når ryktene om et Blu-ray-drev blusser opp igjen.

I et intervju med San Fransisco Chronicle kan sjefen for Microsoft Entertainment and Devices, Robbie Bach, nok en gang slå ihjel ryktene om at Microsoft planlegger en Blu-ray-spiller til sin Xbox 360:

- Vi kommer til å fortsette å fokusere på høyoppløselige filmopplevelser. Xbox 360 har en flott mulighet til å levere disse gjennom Xbox Live, hvor forbrukeren ikke behøver å kjøpe noe tilleggsmedia.

– Hvis du ser på Blu-ray-spiller-markedet, har ikke det fått den akselerasjonen alle ventet etter HD DVDs fall. Betydningen ligger ikke i om alt innholdet er på en Blu-ray eller HD DVD, men snarere i om det virkelig er så stor forskjell på bildet en DVD-spiller med progressiv scan og en høyoppløselig enhet leverer. Sannheten er at det er en forskjell, men folk flest vil ikke betale ekstra for det, legger Bach til.

Bach avviser også kategorisk påstanden om at det kommer en innebygget Blu-ray-spiller i neste generasjons Xbox:

– Neste generasjon er så langt unna at det ikke engang er noe å snakke om. Den forrige generasjonen var litt kort for Xbox siden vi kom inn på markedet sent i syklusen, og jeg tror nok at denne syklusen vil vare lengre.

– I den grad vi faktisk tenker på det, kan jeg si så mye som at vi startet å tenke på neste generasjon før vi gjorde ferdig den forrige. Det er en pågående prosess, og vi tenker alltid på nye ideer og nye ting. Det er så mye som foregår i denne generasjonen, at det kommer til å holde oss mer enn opptatt i overskuelig fremtid, sier Bach.

Det alle lurer på er vel hva de er såpass opptatt med, og på spørsmål om det er hold i ryktene om den myteomspunnede bevegelseskontrolleren til Xbox 360, svarer Bach at «vi holder på med all slags ting». Videre kunne han også fortelle at Xbox-avdelingen til Microsoft ligger godt i rute til å tjene penger i inneværende finansår, hvilket hele tiden har vært planen.

Siste fra forsiden