– Sony Playstation er gift

Hugo Chavez kritiserer elektronisk underholdning. Igjen.

Venezuelas president Hugo Chavez er ikke fremmed for å kritisere ikke- sosialistiske ideér og verdier, samtidig som hans eget land sliter med inflasjon og devaluering av bolivaren.

Og nå er han ute etter de som liker dataspill.

Giftig underholdning

Den frittalende presidenten har ved flere anledninger kritisert spillbransjen. I fjor høst bannlyste venezuelanske myndigheter import, produksjon og distribusjon av spill. En risikerer opptil fem års fengsel for besittelse av dataspill.

I sitt ukentlige radioprogram, Alo Presidente, kom el presidente igjen med krass kritikk av det han kaller "gift til barn".

– Spillkonsollen Sony Playstation er gift og leder barn ned den kapitalistiske veien til helvete.

– De spillene de kaller Playstation [sic], er gift. Noen spill lærer deg å drepe. En gang puttet de meg i et spill: du må finne Chavez for å drepe ham.

Om han refererte til Mercenaries 2, spillet der du hadde som mål å destabilisere Venezuela, sa han ingenting om.

Presidenten fortsatte med å påpeke at spill der du bomber byer selges av kapitalistiske land for å fremheve vold, slik at de lettere skal kunne selge våpen til de som spiller. De kapitalistiske spill- og våpenprodusentene har tydeligvis også flere jern i ilden:

– De promoterer sigaretter, dop og alkohol slik at de kan selge det. Det er kapitalisme, veien til helvete.

Sunn underholdning.

Presidenten ønsket at venezuelanske bedrifter heller laget lærerike spill. Han la også til at Barbie-dukkene burde bli erstattet av dukker som ligner den innfødte befolkningen, siden Barbie ikke har noe med Venezuelas kultur å gjøre.

(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden