Need for Speed Carbon

EA kunngjorde i kveld utviklingen av Need for Speed Carbon, sammen med den første traileren.

For få dager siden videreformidlet vi de første detaljene om Need for Speed: Carbon – det neste spillet i Need for Speed-franchisen. Det var nettstedene Eurogamer og Computer & Video Games som hadde vært hyggelige og hentet inn detaljer fra sniktitter i britiske og amerikanske spillblader.

Nå har Electronic Arts kommet med sin offisielle kunngjøringen (som vi trodde fant sted under E3), hvor vi får litt mer informasjon om hva vi kan vente oss til høsten. Som tidligere rapportert foregår spillet rundt Carbon Canyon i California, hvor folk med litt for raske biler og litt for lite vett gjerne samles for å se hvem som kan sette seg selv og andre i fare, på mest mulig spektakulær måte.

- Vi er stolte av å ha tilført serien nytt liv, og at vi stadig oppdager nye og spennende trender i bilkulturen. Å race ned åssiden er en skikkelig prøve på førerens ferdigheter, og vi mener dette er en strålende mulighet for en spennende spillopplevelse, sier Larry LaPierre, spillets sjefsprodusent.

Dagens kunngjøring forteller at spilleren må kjøre gateløp mot sine rivaler, for å avgjøre hvem som har makta over de ulike kvartalene i byen. Men disse feidene er naturlig nok ikke like akseptert av politiet, som presser løpene ut i Carbon Canyon. Her møter spilleren nye utfordringer, og territorier og respekt kan raskt forsvinne.

En ny Autosculpt-teknologi gjør det mye å tilpasse utseende og ytelse på bilene, gjengen og terrioriet ditt på en helt annen måte enn tidligere, men det gis foreløpig ingen informasjon om hvordan det nye systemet fungerer.

Mye av denne informasjonen og litt til ble allerede gjort kjent tidligere i uken, så dagens trailer er antageligvis den viktigste nyheten EA formidler i sin kunngjøring. Her ser vi ulike nattescener fra landeveien i Carbon Canyon, før en Mitsubishi Lancer og en Dodge Challenger kommer inn i bildet. Vi følger disse rivalene side om side langs den kronglete landeveien før filmen avsluttes.

Need for Speed Carbon utvikles av EA Black Box i Vancouver, og vil utgis i november for PC, Xbox 360, Xbox, PlayStation 3, PlayStation 2, Wii, GameCube, PSP, Nintendo DS, Game Boy Advance og mobiltelefon (glemte vi noen?). Vi har lagt opp de tre første skjermbildene i vårt bildegalleri.

Siste fra forsiden