Nerdefesten Desucon feirer 10-årsjubileum med nytt LAN

Utvider tilbudet i helgens arrangement på Lillestrøm.

Man kan oppleve mye forskjellig på Desucon. Dette er fra fjorårets arrangement.
Desucon/Thomas Andresen

Om få dager møtes tusenvis av ivrige mennesker i Lillestrøm for å delta på Desucon-messen, som i år kan skryte av å feire tiårsjubileum. Arrangementet er en selverklært nerdefest, som skal tilby noe for alle som har et eller annet interessefelt innenfor nerdekulturen. I år har de valgt å feire seg selv ved å arrangere et splitter nytt datatreff; Desucon: Gaming.

Noe for alle

Foto fra arrangementet i 2014.

På tross av at det er et nerdeorientert arrangement har de nemlig aldri hatt et LAN-tilbud før. Nå ønsker de å sette i stand noe nytt, som gir deltakerne mulighet til å komme seg tilbake til LAN-ets opprinnelige vesen. Det er ment som en samling hvor alle som er interessert i spilling kan møtes uavhengig av erfaring og nivå. Det vil være muligheter for å prøve nye spill, og lære fra andre.

– Vi mener at LAN burde handle om å spille og ha det gøy sammen med venner i en uformell setting. Poenget med Desucon: Gaming er at alle skal kunne delta på alt, forteller Alejandro Decap, prosjektleder for Desucon til Gamer.no.

Under LAN-et arrangeres det turneringer i flere spill, blant annet League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive og det nyutgitte Heroes of the Storm. Også her setter den uformelle stemningen sitt preg.

– Du trenger ikke være profesjonell e-sportutøver for å delta. Vi kjører ikke pengepremier, men cola-bokser, komibert med heder og ære. Hva er vel et bedre signal på seier enn LAN-ets største cola-tårn? spør Decap.

Foredrag

Hvis du ikke er interessert i å spille selv, er det likevel mye å få med seg på Desucon. Det vil blant annet bli et show med Prebz og Dennis, foredrag om hvordan man lager spill, og hvordan man går fram for å bli e-sportutøver. I tillegg kommer Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb til å være der.

Desucon-messen går av stabelen den 26. til 28. juni. Hvis du ønsker å lese mer om arrangementet, kan du gjøre det på Desucon sine nettsider.

Siste fra forsiden