Neste Gears of War får kvinnelig hovedperson

Gears 5, som den korte tittelen blir, var en av mange annonseringer fra Microsofts E3-konferanse.

Det neste Gears of War-spillet dropper den fullstendige tittelen og heter kun Gears 5. Dette var imidlertid langt fra den største overraskelsen.

Denne gangen er det Kait Diaz, som i det forrige spillet kun var spillbar i flerspillermoduser, som har hovedrollen. Hun blir den første kvinnelige hovedpersonen i en serie som er nokså beryktet for et rollegalleri bestående av supermaskuline muskelmonstre.

Kait Diaz blir seriens første kvinnelige hovedperson.
Microsoft

Fra traileren å dømme virker det også som om spillet vil ha et større fokus på fortellingen enn det vi er vant med der Kait drar ut på en høyst personlig reise.

I flere sekvenser ser det ut som om hun kjemper alene og det ble ikke bekreftet at spillet historiedel som vanlig vil støtte flerspiller over nett.

Gears 5 utvikles av The Coalition – samme gjeng som stod bak Gears of War 4 – og fortsetter forgjengerens historien som foregår 25 år etter den originale trilogien. Microsoft lover den største og vakreste Gears-verdenen vi har sett frem til nå.

Spillet kommer i 2019 til både Xbox One og PC. I tillegg ble to andre spill annonsert: Gears Tactics, et strategispill, og Gears Pop, et mobilspill inspirert av leketøysfigurene til Funko Pop.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden