Nytt spill fra BioShock-gjengen

Neste uke skjer det ting

Avsløringen nærmer seg med stormskritt.

Ken Levine er mest kjent for sitt engasjement i System Shock-spillene og for å være hjernen bak BioShock. For øyeblikket jobber hans Irrational Games med et nytt spill, som skal være basert på et helt nytt spillkonsept.

Dette har vært kjent i lang tid, men det har ikke blitt lekket noen detaljer om hva slags spill det er snakk om. Nå kan det se ut som om vi skal bli tatt inn i varmen, i hvert fall om vi skal tro VG247.

Det meldes at de første bildene fra spillet skal kunne ses i en trailer som lanseres torsdag 12. august. Irrational Games vil samtidig si mer om konseptet sitt, og forklare om en presentasjon som først skal vises for amerikansk spillpresse i New York dagen før.

Atmosfærebilde fra BioShock, Ken Levine og Irrational Games forrige spill.

For øyeblikket er det uvisst når vi i europeisk spillpresse får ta en titt på spillet. Vi krysser likevel fingrene for at Irrational Games er tilstede med prosjektet på Gamescom i Køln senere denne måneden, hvor vi stiller opp mannssterke med tre journalister.

Det har vært mange spekulasjoner rundt hva det neste spillet til Levine og gjengen blir, med System Shock 3 som en het favoritt i lange tider. For de som ikke er kjent med System Shock-spillene så er det to særs kritikerroste spill fra nittitallet som ofte nevnes blant tidenes beste spill. Etter at det ble bekreftet at dette skal bli et originalt konsept er det likevel liten sjanse for at akkurat denne gjengen utvikler en oppfølger i første omgang.

Er du ekstra nysgjerrig så kan du bokmerke hjemmesiden til Project Icarus, som er det midlertidige navnet på det kommende spillet. Nettsiden består kun av en grå prikk på dette tidspunktet.

Siste fra forsiden