Norsk filminstitutt

NFI gir tilskudd til 11 nye norske spill

Blant prosjektene er det neste fra Manual Samuel- og Helheim Hassle-skaperen.

Holy Gosh Darn er det neste spillet fra Helheim Hassle-utvikleren.
Perfectly Paranormal

Norsk filminstitutt (NFI) kunngjorde nylig en ny runde med tilskudd til norske spillprosjekter. Totalt gikk instituttet gjennom 22 søknader, og landet til slutt på 11 utviklere som får støtte til sitt arbeid.

Blant tilskuddene er 840 000 kroner til det neste spillet i Perfectly Paranormals såkalte Tuesday-trilogi, som foreløpig består av Manual Samuel og Helheim Hassle. Spill nummer tre i trilogien skal hete Holy Gosh Darn, og lar spillere reise frem og tilbake i tid for å hindre himmelen i å eksplodere.

Nabolag.
Agens

750 000 kroner går til Skate City-utvikler Agens og deres nyeste skatespill, Nabolag. Vibedy plukker med seg 300 000 kroner for sjøfartseventyret Seablip.

Den største utbetalingen – 2 millioner kroner – sendes til Dirtybit AS, som jobber med et nytt innslag i den enormt populære Fun Run-serien. Encircle Games får nest mest med siden 1,25 millioner for samarbeidsspillet Wigged Out, mens Rain tar med seg en million for actioneventyret Girl Genius: Eventyr i slottet Heterodyne.

Last Days of Snow.
Loeding

Henchman & Goon får 330 000 kroner for å lage en aktivitetsapp for små barn, som er basert på spillet Pode. 440 000 kroner går til Megapop og deres eventyrspill, kalt Rob Riches, mens Loeding har sikret 900 000 kroner for Last Days of Snow, et eventyr satt til den norske bygda Barvik i 2050.

NFI har også valgt å gi støtte til to VR-spill i denne runden – et nytt Among the Sleep-prosjekt fra Krillbite Studio og strategispillet Kartoffl fra utvikler Breach. Disse får henholdsvis 1,1 og 1 million kroner.

- Nå er vi inne i en kjempespennende tid for norske dataspill, som får stadig større publikum både ute og hjemme. I går vant for eksempel Mørkredd fra norske Hyper Games hele tre priser under Nordic Game Award, blant annet Årets spill. Og gøy å se at det igjen nå også satses på VR-spill, både nye Kartoffl og Among The Sleep VR, et nytt kapittel etter suksessen med Among the Sleep, sa seksjonsleder Kaja Hench Dyrlie fra NFI.

LES OGSÅ: Mørkredd ble kåret til årets beste spill i Norden »

Siste fra forsiden