Norsk filminstitutt med støtte til seks spill

NFI med rekordtilskudd til norske dataspill

Seks spill deler en støttepott på 18,4 millioner kroner.

The Holy Gosh Darn.
Perfectly Paranormal

I en pressemelding forteller Norsk filminstitutt at de har bevilget 18,4 millioner kroner til utvikling av seks norske dataspill i sin nyeste tilskuddsrunde.

For NFIs markerer støtterunden den største tilskuddsrunden til nå, og slår dermed fjorårets rekord på 15 millioner kroner.

- Nå ser vi virkelig resultatene av spillsatsingen, og denne runden er det seks spill som til sammen mottar rekordstort tilskudd. Av disse seks er det hele fire spill som får tilskudd til ferdigstilling. Vi ser at den nye tilskuddsordningen vår fungerer, og bidrar til at vi får flere ambisiøse norske spill i et bredt spekter av sjangre på markedet, sier Kaja Hench Dyrlie, seksjonsleder for spillseksjonen i NFI.

De seks spillene som får støtte er:

The Holy Gosh darn fra Perfectly Paranormal får 1,7 millioner kroner i støtte. Det neste spillet fra gjengen bak Hellheim Hassle og Manual Samuel er et eventyrspill der engelen Cassiel får hjelp fra Døden og en magisk klokke. Målet: The Holy Gosh Darn, som er en gjenstand som skal kunne redde himmelen fra katastrofe.

Dustborn.
Red Thread Games

Det neste spillet fra Drømmefall-utviklerne i Red Thread Games, Dustborn, får et nytt tilskudd på 5 millioner kroner. Spillet blir et tredjepersons actionspill for en spiller, der historien står i fokus. Dustborn tar sted i et postapokalyptisk USA, i år 2030. Her spiller du som et folk-punk-rock-band som skal reise fra California til Nova Scotia i skjul for å levere noe verdifullt. På veien må du klare å komme deg unna fanatiske Puritans som jakter deg, samt kjempe mot den autoritære gruppen Justice.

Utviklerne i Agens har fått 1,7 millioner kroner for å utvikle Nabolag – et skatespill som tar sted i en ikke-navngitt internasjonal storby, der hver bane skal være et distinkt område i byen.

Teslagrad 2.
Rain

Teslagrad 2 fra Bergen-studioet Rain får 2 millioner kroner. Teslagrad 2 skal bli spill i omtrent samme gate som originalen, med Metroidvania-inspirert utforsking og fysikkbaserte magnet-gåter.

Det neste spillet på listen er Ut på tur fra Moasic-utviklerne i Krillbite Studio. Spillet skal være en personlig og emosjonell historie om en dramatisk og fantasirik reise i et nordisk landskap. Planen er å slippe spillet til PlayStation 5, Xbox, Nintendo Switch og PC. Ut på tur får 4 millioner kroner i støtte.

Voidcast.
Rock Pocket

Voidcast fra Rock Pocket får 4 millioner kroner til det Metroidvania-inspirerte spillet Voidcast- Her skal elitesoldaten Adrestia tar tøylene og bruke sine spesielle krefter over lyset og mørket for å sette en stopper for de uhumske planene til tvillingsøsteren sin.

Ingen nykommere

Les også
Kommentar: Noreg har alt å tape på å ikkje ta denne moglegheita

Av de seks spillene er det ingen som ikke har fått støtte fra NFI før, noe instituttet selv bemerker.

- Det var mange etablerte prosjekter og erfarne selskaper som søkte denne runden, noe som kommer tydelig frem i tildelingene. Det betyr absolutt ikke at vi har glemt talentene, og vi ser virkelig frem til de gjenstående to søknadsrundene i år, hvor vi håper å få se en rekke nye, spennende og ferske prosjekter i søknadsbunken, sier Hench Dyrlie.

I år er det totalt satt av 54 millioner til tilskuddsordningene som retter seg spesielt mot spill. Dette inkluderer blant annet tilskudd til til utvikling, lansering og formidling av dataspill.

- Spill er en stadig større satsing i NFI, og vi har aldri hatt så stort budsjett som i år. Dette betyr at vi i tråd med den gjeldende dataspillstrategien kan gå tydeligere inn i de store, profesjonelle prosjektene, og bidra til trygghet og forutsigbarhet hos selskapene. Vi har også styrket satsingen på formidling av dataspill, for å bidra til økt kunnskap om og interesse for norske dataspill, sier Hench Dyrlie.

Jobber med ny spillstrategi

Som Gamer.no meldte i januar jobber regjeringen nå med å hamre ned en ny spillstrategi for feltet. Denne skal ta over for strategien Spillerom som ble etablert av den forrige regjeringen.

- Det er viktig å få på plass en ny strategi når den gamle går ut i år. Spillstrategien har vært og er et viktig verktøy for oss i NFI. Den skal forplikte og forplikter – både oss, men også politikerne, og vi ser fram til å bidra i arbeidet med en ny strategi, sier Kaja Hench Dyrlie.

Siste fra forsiden