«Niko» skuffet over lønna

Skuespiller vil ha mer

Mannen som spiller Niko i Grand Theft Auto IV mener han fikk for dårlig betalt.

Michael Hollick (35) har blitt en verdensstjerne. Det vil si, i hvert fall stemmen hans. Hollick spiller nemlig hovedperson Niko Belic i Grand Theft Auto IV.

Michael Hollick skulle gjerne hatt litt mer betalt for rollen som Nico Belic. (Foto: New York Times)

Den ellers ukjente skuespilleren har dermed fått sitt gjennombrudd i spillbransjen. Selv om GTA IV selger for hundrevis av millioner betyr imidlertid ikke det at hovedpersonen blir rik. Neida, Hollick tjente litt over 500 000 kroner på 15 måneder mens han jobbet med spillet – ikke akkurat en stjernelønn.

35-åringen får heller ikke penger basert på salg. Dette er nemlig ikke den del av tariffavtalen mellom amerikanske skuespillere og spillbransjen.

– Jeg er selvsagt takknemlig overfor Rockstar som ga meg, en ukjent skuespiller, denne sjansen. Men det er tøft når du ser at Grand Theft Auto IV er det aller største som skjer akkurat nå. Det skraper inn flere hundre millioner dollar, og vi (skuespillerne) ser ikke snurten av dem. Jeg skylder ikke på Rockstar, men vår fagforening som ikke har beskyttende avtaler på plass, sier Hollick til New York Times.

Det er ikke lenge siden Hollywood ble rammet av streik, nå kan de samme skje med spillskuespillerne denne sommeren. Lønnsnivået er rett og slett for dårlig, selv om skuespillerne blir brukt i både filmklipp og reklameinnslag, i tillegg til i selve spillet.

Møkkalønna til tross, Hollick har bare gode minner fra den noe spesielle innspillingsprosessen.

– Det kunne være 50 sider med ulike skrik, ti sider der jeg blir skutt, ti sider der jeg blir kastet av hustak og 20 sider der jeg blir brent levende. Alt dette var bare skriking. De som omhandlet å bli brent levende var de beste, jeg sa bare i fra at jeg ville ha mer varm te og honning med sitron – Earl Grey, flirer Hollick.

Rockstar ville ikke kommentere saken.

Siste fra forsiden