Ninja Gaiden-selskap i trøbbel

Saksøkt av sine egne

Etter utgivelsen av Ninja Gaiden 2 har problemene tårnet seg opp for utvikler Tecmo.

Det hele startet med at Ninja Gaiden- og Dead or Alive-skaper Tomonobu Itagaki annonserte at han sa opp i Tecmo og saksøkte selskapet for ubetalte bonuser i starten av juni, rett etter Ninja Gaiden 2 hadde truffet butikkhyllene.

I forrige uke startet ryktene å fly da 1UP meldte at omlag tretti ansatte hadde sagt opp jobbene sine i Tecmo, angivelig på samme grunnlag som Itagaki.

Kotaku melder i dag at et par tidligere Tecmo-ansatte nå saksøker selskapet for ubetalt lønn og dårlige arbeidsforhold. De ansatte skal ikke ha fått betalt overtid og hatt ulovlige arbeidkontrakter. Den fornærmede part representerer alle 300 ansatte, og på det meste skal være snakk om over 100 timer ubetalt overtid per måned, i en periode på over fire år.

Videre anklages Tecmo også for å ha forfalsket dokumenter og gjemt unna informasjon vedrørende forholdene. Japanske myndigheter ser nå på om Tecmo har brutt arbeidsmiljølover, og det som i starten så ut som en liten snøball med ulykke, har rullet seg så stor at den er i ferd med å knuse hele kontoret.

Siste fra forsiden