Nintendo dominerer tiåret

Ligger flere hestehoder foran konkurrentene.

Det kommer neppe som en overraskelse at Nintendo har gjort det bra den siste tiden, og vi har allerede rapportert om blant annet solide salg for Wii og DS-maskinene og populariteten til spill som New Super Mario Bros Wii.

Troner på topp

Men suksessen er enda større enn man kanskje skulle tro. Nettstedet VGChartz har satt sammen en liste over de 50 mestselgende spilltitlene på én plattform (PC er ikke tatt med) fra år 2000-2009, og av disse er hele 31 titler signert Nintendo.

Av de 12 spillene som ligger høyest på listen er det kun én tittel, Grand Theft Auto: San Andreas (PS2), som ikke er utviklet av Nintendo. Blant topplasseringene finner vi for eksempel New Super Mario Bros DS, Mario Kart Wii og Nintendogs som alle har solgt godt over 20 millioner.

Selv når man ser på totale salgstall, hvor tallene fra multiplattformspill legges sammen, regjerer Nintendo. Av 30 titler, er hele 17 av dem fra Nintendos spillsmie. Det bør dermed være god grunn nok til å utrope Nintendo til en av tiårets desidert mest suksessfulle spillutviklere.

Det kan være verdt å merke seg at salgstallene som er oppgitt også inkluderer spill som er solgt sammen med konsollene, noe som er mye av forklaringen på at Wii Sports topper listen med 58,4 millioner solgte eksemplarer.

Begge listene kan leses hos vgchartz.

(via Techland)

Siste fra forsiden